Stadsderby en topper

30-10-2018

 

ROOSENDAAL - De komende thuiswedstrijd van RBC tegen Roosendaal is niet alleen een onvervalste stadsderby, maar ook een topper in 3A. Beide Roosendaalse clubs gaan zondag onderling uitmaken wie het kortst in het voetspoor van koploper HVV'24 blijft. De achterstand van Roosendaal op de Zeeuws-Vlamingen bedraagt 1 punt. RBC heeft 2 punten minder.

Roosendaal had vorig seizoen, na de degradatie, al de ambitie om direct weer te promoveren naar de Tweede Klasse, maar zag die poging jammerlijk stranden en moest Hoeven, SC Gastel en Philippine boven zich dulden. Knarsentandend moest Roosendaal aanzien dat zelfs RBC er ondanks een moeizaam eerste seizoen in de Derde Klasse toch nog met de derde periodetitel vandoor ging. De rood-witten versterkten zich daarom voor dit seizoen met RBC-spits Wesley van Zundert, Lars Machielse en Toni Ngombojoao van Steenbergen en Boyd Wierckx van DVO'60. En dat hielp, want met overwinningen op Clinge, Steenbergen, VVR, SAB en Virtus meldde Roosendaal zich nadrukkelijk in de strijd om de bovenste plaatsen. Alleen in de uitwedstrijd bij MOC'17 moest het een 4-1 nederlaag incasseren.

RBC leed tot nu toe nog geen enkele nederlaag en wil dat uiteraard zo houden. De oranjehemden leden alleen puntverlies door gelijk te spelen in de uitwedstrijden bij koploper HVV'24 en Victoria'03. In het eigen Herstaco Stadion werden alle wedstrijden gewonnen. Bij RBC ontbreekt Jacques Dekker die afgelopen zondag na twee gele kaarten het veld diende te verlaten. Wel keert Adnane Samra weer terug van een schorsing die hij opliep na een rode kaart in de openingswedstrijd tegen VVR. In de oefenwedstrijd van O23 onlangs liet hij met drie goals zien in een uitstekende vorm te verkeren.

Vorig seizoen kwamen er bijna 600 toeschouwers op het duel af dat door RBC met 3-0 werd gewonnen. Nu beide Roosendaalse club bovenin meestrijden, hoopt RBC dat er nog meer Roosendaalse voetballiefhebbers de weg naar het Herstaco Stadion weten te vinden.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roy Stroot uit Middelbeers. Pupil van de Week is Stan Stadhouders van JO11-1.

De poorten van het Herstaco Stadion gaan zondag open om 13:15 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa en de prijs bedraagt € 3. Hiermee heeft u toegang tot de Zuid- en Oost tribune (de lange zijde en de Volta-side). RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.

Tot zondag! Tot ziens bij RBC!

Historie RBC - Roosendaal:    
1956-1957 RBC - Roosendaal 7-0 (1e ronde KNVB-beker)
2017-2018 RBC - Roosendaal 3-0 (Derde Klasse A - Zuid 1)