RBC gooit overwinning weg

30-09-2018

HULST - RBC is er niet in geslaagd om haar eerste uitwedstrijd te winnen. De Roosendalers leken na de eerste helft op rozen te zitten. HVV'24 werd met drie prachtige treffers in tien minuten tijd op een 0-3 achterstand gezet. Meer dan een afstansschot kon de thuisploeg daar niet tegenover zetten. Nadat Gino de Klerk met een knieblessure in de kleedkamer achterbleef in de rust vocht RBC vooral tegen de klok. Het inbrengen van Huub Schuit en het doorschuiven van Anass el Gamali pakte totaal verkeerd uit. Een bal op de paal en een redding van doelman Jordi Brühns voorkwamen erger, al had Mujib Yaqoubi vijf minuten voor tijd de overwinning binnen moeten slepen met een kopbal voor leeg doel.

RBC begon op twee posities gewijzigd aan het duel tegen HVV'24 ten opzichte van vorige week. Adnane Samra, voor vijf duels geschorst, werd vervangen door Yaqoubi. In het doel nam Brühns de positie over van Joeri Leest, die een weekend weg was.

De Roosendalers domineerden de eerste helft volledig. De club uit Zeeuws-Vlaanderen probeerden met hard werken tegengas te geven, maar er was weinig te beginnen tegen een ontketend RBC. Marouane Hamdoune brak op de linkerflank door, gaf een lage harde voorzet die door Yaqoubi bij de tweede paal simpel werd binnen geschoten. Niet veel later werd deze aanval nog eens herhaald. Hamdoune stoomde weer op vanaf de linkerkant, gaf een kiezelharde voorzet die door de meegelopen Levy Schotel bij de tweede paal in het doel werd gewerkt (zie foto). Daarna was het aan Randy Elst die, na een overtreding op zichzef, achter de toegekende vrije trap ging staan en het derde doelpunt liet noteren.

Na de 0-3 liet RBC de Zeeuwse ploeg wat komen, maar de verdediging van RBC gaf geen enkele krimp. Enkele toegekende vrije trappen en hoekschoppen zorgde voor enig gevaar, maar een doelpunt leverde het niet op. Een afstandsschot vanuit de tweede lijn werd simpel gepakt door Brühns. De Roosendalers kregen nog een kans via Elst, maar zijn inzet ging over.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. De Klerk moest door een opgelopen knieblessure aan de kant blijven en werd vervangen door Schuit die centraal achterin naast Jeroen Molenaar ging staan. El Gamali schoof door als verdedigende middenvelder. Het eerste kwartier kon RBC het duel definitief in het slot gooien. Met de counters werd echter niet zorgvuldig omgegaan. Aan de andere kant gebeurde er echter ook vrij weinig, maar bij de eerste doorbraak door het centrum was het meteen raak. Brühns bleef op zijn lijn staan en Sinan Coban schoot met een volley hard binnen. Daarna leidde eenzelfde aanval bijna de 2-3 in. Nu bood de binnenkant van de paal echter hulp.

De Roosendalers kwamen er echter niet meer aan te pas. In twee minuten tijd werden dan ook twee doelpunten toegestaan. Twee maal was het Coban die de defensie van RBC pijn deed. Beide keren gebeurde dat dwars door het centrum. Met nog ruim tien minuten op de klok leek een nederlaag onvermijdelijk. Brühns wist echter erger te voorkomen en wist oog in oog met een aanvaller van HVV'24 een achterstand te voorkomen.

RBC had vijf minuten voor tijd alsnog de overwinning binnen kunnen halen. Elst soleerde op rechts langs enkele tegenstanders en wist met een boogbal Yaqoubi te bereiken. Op enkele meters voor een leeg goal schampte hij echter de bal met zijn hoofd, waardoor de bal over de achterlijn verdween.

Door het gelijke spel staat RBC nu gedeeld derde op de ranglijst. Volgende week ontvangt RBC Terneuzen, dat vandaag met 7-4 verloor op bezoek bij VVR. (FOTO: Arthur Verbraak)

HVV'24 - RBC 3-3 (0-3)

Opstelling RBC: Jordi Brühns; Quincy Schouten (Mike Schalk), Anass el Gamali, Jeroen Molenaar, Marouane Hamdoune; Mo Azaimi, Gino de Klerk (Huub Schuit), Levy Schotel (Gijs Gommeren); Mujib Yaqoubi, Randy Elst, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 10' Mujib Yaqoubi 0-1; 15' Levy Schotel 0-2; 21' Randy Elst 0-3; 58' Sinan Coban 1-3; 78' Sinan Coban 2-3; 80' Sinan Coban 3-3

Scheidsrechter: Kevin Stadius