Daar komen De Schutters

14-09-2018

 

ROOSENDAAL - Na twee overwinningen in de groepswedstrijden van de eerste ronde van de districtsbeker kan RBC zich aanstaande zondag plaatsen voor de tweede ronde. In de laatste wedstrijd is De Schutters uit Stampersgat de tegenstander.

'Daar komen de schutters, daar komen ze an'. Zo luidt in de volksmond de beginstrofe van het in 1903 geschreven spotlied over de Rotterdamse burgerschutterij. Volgens het lied zijn de Rotterdamse schutters helden op sokken en doen nooit iets nuttigs. Het enige gevecht dat ze aangaan is als ze flink gedronken hebben. Dat er met De Schutters uit Stampersgat in het geheel niet te spotten valt, blijkt wel uit de historie van de club. Hoewel afkomstig uit een klein dorp weet de club zich al ruim 90 jaar te handhaven. Het is zelfs de oudste club uit de gemeente Halderberge. En hoewel de teams van De Schutters niet altijd overliepen van voetbaltechnisch vernuft, werd dat altijd gecompenseerd met een enorme strijdlust en keihard werken. De strijdkreet van de geel-blauwen is dan ook niet voor niets 'De Schutters, daar ben je nooit klaar mee'. Die passie en strijdlust bracht De Schutters eind jaren '60 en halverwege de jaren '80 van de vorige eeuw zelfs tot in de Derde Klasse. 

Momenteel komt De Schutters uit in de Vijfde Klasse. Met twee derdeklassers en een vierdeklasser in deze bekerpoule is het logisch dat het team van trainer Edwin Nieuwlaat het lastig heeft. De eerste twee wedstrijden werden dan ook verloren. DIOZ was met 0-6 te sterk en van De Fendert werd met met 7-2 verloren.

RBC heeft in principe aan een gelijkspel voldoende, maar met dat scenario zal trainer-coach Henk Vos zeker geen genoegen nemen. De oranje-witten zijn het aan hun stand verplicht om de groepsfase af te sluiten met een overwinning. Met negen uit drie kan RBC met een goed gevoel de loting voor de volgende bekerronde in, maar geeft het de mannen ook vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd.

De wedstrijd tegen De Schutters begint zondag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders uit Steenbergen. Toegang tot het Herstaco Stadion is gratis.