Herstaco Stadion nu 'echt' rookvrij

29-08-2018

 

ROOSENDAAL - Officieel was het Herstaco Stadion met ingang van het nieuwe seizoen al rookvrij verklaard bij trainingen en wedstrijden van de jeugd, maar vanaf deze week kan niemand er meer omheen. De mannen van de klusploeg hebben het hele stadion voorzien van hagelnieuwe borden die beschikbaar zijn gesteld door de samenwerkende organisaties KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds. Het stadion is nu 'echt' rookvrij.

RBC volgt de wetgeving rondom het rookbeleid en stimuleert een rookvrije omgeving zodat kinderen tijdens het sporten niet geconfronteerd worden met roken. Sport en gezondheid zijn belangrijk voor kinderen en roken hoort niet thuis in een gezonde sportomgeving. Uit onderzoek is bekend dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf ook eerder gaan roken. Zien roken, doet roken. Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat roken en sport niet samen gaan.  RBC onderschrijft dit. Er wordt sport beoefend in het Herstaco Stadion en RBC is een sportclub. Daarom is het gehele Herstaco Stadion bij jeugdwedstrijden en -trainingen rookvrij gebied.

Het rookverbod geldt vanaf de ingangen van het Herstaco Stadion en voor alle delen van het stadion zoals de tribunes, promenade etc. Toeschouwers die toch nog roken op plekken waar dit niet is toegestaan, overtreden de huisregels van RBC. Spreek een roker gerust hierop aan en wijs hem of haar op het rookbeleid van RBC.

Namens onze jeugd danken wij u alvast voor uw medewerking aan een rookvrij Herstaco Stadion. Op weg naar een rookvrije generatie!

Bij wedstrijden van het 1e elftal mag nog wel gerookt worden, maar RBC doet een beroep op haar rokende supporters om rekening te houden met de gezondheid van medesupporters en dit voortaan niet meer in nabijheid van anderen te doen.