Versterkingen voor RBC

10-06-2018

 

ROOSENDAAL - RBC heeft de selectie versterkt met twee nieuwe spelers. Volgend seizoen spelen Marouane Hamdoune en Anass el Gamali van SC Kruisland in het oranje wit. Mogelijk sluit ook Jari Bosch aan bij de selectie.

Marouane Hamdoune (foto links) speelde in de jeugd van RBC. Daarna kwam hij uit voor Roosendaal in de Derde en Tweede Klasse, voor Alliance in de Tweede Klasse, voor DOSKO en Oranje Wit, allebei in de Hoofdklasse, en voor het Belgische KFC Sint-Lenaarts in de Vierde Klasse Nationaal, alvorens hij in 2015 bij SC Kruisland belandde. Met deze ploeg promoveerde hij vorig seizoen naar de Tweede Klasse. Hamdoune was al eens eerder voortbestemd om terug te keren naar RBC. Na het faillissement in 2011 had hij zijn woord al gegeven aan Eric Hellemons om met RBC een doorstart te gaan maken in de Hoofdklasse. Doordat de KNVB RBC echter maar enkele dagen gunde om die doorstart te realiseren, moest die noodgedwongen worden afgeblazen en een jaar uitgesteld. "Maar ik ben blij dat ik nu alsnog voor RBC kan gaan uitkomen. Het is jammer dat ze in de nacompetitie niet hebben kunnen stunten. Maar volgend seizoen moet RBC er vanaf de eerste speeldag gewoon staan en streven naar de titel. Dat moet altijd het doel zijn," aldus de 29-jarige routinier. Hamdoune begon ooit als linksbuiten, maar speelt de laatste jaren als linksback.

Anass el Gamali (foto rechts) speelde in de jeugd bij BSC en Alliance. Bij de roodzwarten debuteerde hij in het eerste elftal. De afgelopen vijf seizoenen speelde El Gamali voor SC Kruisland en maakte de opmars mee van de oranjezwarten van de Derde naar de Tweede Klasse. De 24-jarige Roosendaler zou RBC die stap ook graag zien maken: "Ik zal niet zeggen dat RBC zomaar even kampioen gaat worden, maar een positie in de top drie moet wel het streven zijn. En dan maar zien waar het eindigt." El Gamali kan zowel centraal in de verdediging en als verdedigende middenvelder uit de voeten.

Jari Bosch wordt komend seizoen de nieuwe trainer van RBC JO15-1. Als speler doorliep hij zelf de jeugdopleiding van Roosendaal. Twee seizoenen geleden vertrok hij naar Rood Wit W, maar vanwege een langslepende hamstringblessure moest hij daar afhaken tot zijn spijt. Het afgelopen seizoen speelde Bosch niet. Met de nieuwe trainer-coach Henk Vos is afgesproken dat Bosch de voorbereiding mee gaat doen en dat dan besloten wordt of hij bij de selectie blijft of niet. Bosch is een verdediger.

Van de huidige selectie hebben Jari Voeten, Jeremy Troost en Jovanni van Nijnatten aangegeven bij RBC te vertrekken. Voeten gaat naar Cluzona, Troost naar SC Kruisland en Van Nijnatten naar Sprundel.