Roosendaalse versterkingen voor RBC

30-05-2018

 

ROOSENDAAL - Door het aangekondigde vertrek van Thierry Aarts, Gino Pieter, Joey Tak en Kevin van Andel naar MOC '17, Sven van Son en Aaron Dekkers naar Cluzona en Wesley van Zundert naar Roosendaal is RBC op zoek naar nieuwe spelers voor volgend seizoen. De namen van de eerste versterkingen zijn bekend. Het zijn de Roosendalers Jacques Dekker, Gino de Klerk en Gijs Gommeren.

Jacques Dekker (foto links) is 23 jaar en doorliep de gehele jeugdopleiding van BSC. Op Vierhoeven speelde hij drie jaar met het 1e elftal van de groen-witten in de Tweede en Derde Klasse. Twee seizoenen geleden maakte hij de overstap naar Cluzona. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen met de Wouwse ploeg en promoveerde naar de Tweede Klasse. Dit seizoen kwalificeerde hij zich met Cluzona voor het landelijk bekertoernooi. Afgelopen zondag werd hij na afloop van de wedstrijd tussen Cluzona en Moerse Boys nog tot 'Man of the Match' verkozen. Dekker is inzetbaar in de aanval en op het middenveld. De Roosendaler hoopt uiteraard dat RBC via de nacompetitie promoveert, "maar als dat niet lukt, moeten we volgend seizoen gewoon voor de titel gaan." (Foto: @Cluzona)

Gino de Klerk (foto rechts) is oud jeugdspeler van RBC. Hij speelde tot het faillissement drie jaar bij de oranje-witten in de voetbalopleiding. Na die trieste gebeurtenis in 2011 vertrok hij naar Alliance. Een zware knieblessure dwong hem echter te stoppen met voetballen. Hij stortte zich op het boksen en werd daarin zeer succesvol. Maar de honger naar de bal bleek dermate sterk dat hij afgelopen seizoen de voetbalschoenen weer aantrok voor SC Kruisland. "Ik verlangde na jaren als individuele sporter weer naar een teamsport, de sfeer van een team in de kleedkamer. Bij SC Kruisland kon ik meetrainen en uiteindelijk heb ik nog de nodige speelminuten gemaakt", aldus de 22-jarige middenvelder. Bij RBC treft De Klerk een aantal oude bekenden: "Henk Vos heb ik als jeugdtrainer gehad bij RBC en ook met Randy Elst en Mujib Yaqoubi heb ik nog samengespeeld. Ik kijk enorm uit naar volgend seizoen." (Foto: www.aleco.nl)

Gijs Gommeren (foto onder) is een kind van Alliance. De 23-jarige aanvaller speelde zijn hele voetbalcarrière op Kortendijk. Vorig seizoen won hij de strijd om het topscorersklassement van de Vierde Klasse B. Met zijn 30 goals zorgde hij er persoonlijk voor dat Alliance in het spoor kon blijven van RBC. De overstap van Alliance naar het zaterdagvoetbal was voor 'Gis' geen reden om het rood-zwart te verruilen voor het oranje-wit: "Nee joh, dat maakt me niks uit. Maar ik speel al mijn hele leven voor Alliance en ben gewoon echt toe aan iets anders, een andere uitdaging, een andere omgeving. RBC is ambitieus, dat zoek ik. En van een trainer als Henk Vos kan ik als spits alleen maar beter worden." (Foto: Sander Coreman)