RBC speelt gelijk tegen Steenbergen

06-05-2018

ROOSENDAAL - RBC heeft het belangrijke duel met Steenbergen niet in winst om kunnen zetten. De Roosendalers leken een kwartier voor tijd zeker van de overwinning. Na twee goals snel achter elkaar bracht RBC de stand na 75 minuten op 3-1. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis. Vlak voor tijd werd de gelijkmaker gemaakt. Het vlagsignaal werd genegeerd.

Ten opzichte van het duel met Victoria '03 begon Jari Voeten op de bank. Randy Elst mocht vanaf het begin beginnen. Voor de rest waren het de gebruikelijke elf spelers.

RBC was het gehele duel de onderliggende partij. Steenbergen nam vanaf het begin de regie over en stond die nauwelijks af. De ploeg uit de gelijknamige stad wist echter niet tot scoren te komen. Dit was vooral te danken aan een uitstekend keepende Thierry Aarts die meermaals de blauw-witten van een doelpunt af hield. RBC stelde daar weinig tegenover. Na een half uur wisten de Roosendalers uit de eerste goede aanval wel tot scoren te komen. Jovanni van Nijnatten wist met een boogbal de keeper te verslaan. Daarna bleef Steenbergen het betere van het spel hebben, maar RBC kreeg nog wel twee uitgelezen kansen om de score verder uit te breiden. Tarfit kwam vrij voor de keeper, maar schoot zijn inzet tegen de doelman aan en niet veel later kwam Elst vrij voor de doelman, die de goalie wel wist te passeren, maar zijn inzet in het zijnet zag belanden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Steenbergen bleef in de aanval en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Aarts wist met een redding nog een bal uit de kruising te tikken, maar niet veel later was het wel raak. Na drie scrimmages achter elkaar (redding via de paal, redding Aarts) was het bij de derde poging wel raak.

Na de gelijkmaker bleef het spelbeeld van RBC belabberd. Steenbergen leek op 1-2 te komen, maar de paal wist redding te brengen. In de tegenaanval wist de thuisploeg wel tot scoren te komen. Aaron Dekkers lanceerde Elst die op zijn beurt Tarfit wist te bereiken die in de korte hoek raak schoot. Drie minuten later kopte Huub Schuit uit een corner van de ingevallen Voeten prachtig raak en de buit leek binnen (zie foto).

Vijf minuten later had Steenbergen echter de aansluitingstreffer alweer te pakken. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits van de bezoekers in de kruising gewerkt. Vlak voor tijd kwam de gelijkmaker ook nog op het scorebord. Opnieuw kwam een voorzet vanaf rechts, waarbij de aanvoerder van Steenbergen in buitenspelpositie de bal mistte. Doelman Aarts reageerde op die beweging en kon de inlopende spits van Steenbergen die wel de bal tegen zijn voet kon zetten niet meer beletten van scoren. Het vlagsignaal werd genegeerd. Beide teams kregen daarna geen kansen meer op de overwinning. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Steenbergen 3-3 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak (Michiel Kuipers); Lars de Voogd, Aaron Dekkers, Randy Elst (Sebastian Verhulst); Mujib Yaqoubi (Jari Voeten), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 30' Jovanni van Nijnatten 1-0; 65' Mohamed Dahir 1-1; 71' Anwar Tarfit 2-1; 74' Huub Schuit 3-1; 80' Stijn Heideman 3-2; 85' Stijn Heideman 3-3

Scheidsrechter: G.M.J. Tunders