Pupil van de Week: Mohamed Tarfit

13-04-2018

 

ROOSENDAAL - Na meer dan een half seizoen gespeeld te hebben, zijn er van RBC JO11 dit jaar nog maar een paar jongens die niet Pupil van de Week zijn geweest. Eén daarvan is niemand minder dan Mohamed Tarfit. 'Mo' is een altijd goed gemutste en een keihard werkend voetbaltalent, die er zeker gaat komen. Deze keer is het zijn beurt om Pupil van de Week te zijn, en dat is hem zeker gegund. Ondergetekende razende reporter treft hem in het spelershonk in het gezelligste stadion van Nederland, het Herstaco Stadion, na een lekkere training met veel duels, door trainer Gijs Bogers.

De moeder van Mohamed heet Meriem en papa heet Aziz. Mohamed, van het zonnige bouwjaar 2007, woont in Roosendaal, zo ook zijn broertjes Zayd (4), Rayan (8) en broer Nedir (23), een gezellig drukke bedoeling daar in huize Tarfit.

'Mo' begon zijn voetbalcarrière al op vijfjarige leeftijd bij BSC. Daar beleefde hij ook zijn mooiste voetbalmoment tot nu toe; in een bloedstollende thriller tegen Roosendaal, welke qua punten tot dan toe op gelijke hoogte in competitie stond, scoorde hij door een volley snoeihard tegen de onderkant van de lat te knallen. De held van de wedstrijd!

Mohamed speelt, naar eigen zeggen, het liefst als vleugelspits (links of rechts, maakt hem niet uit). Daarnaast is zijn favoriete positie ook mid/mid. Hij komt dan lekker vaak aan de bal en kan hij laten zien wat hij in huis heeft.

De mooiste clubs vindt hij Real Madrid en RBC. Toen ik hem vroeg waarom, antwoordde hij wijselijk: Real omdat het een goede club is die veel wint en RBC omdat hij daar zelf met veel plezier nu twee jaar speelt in de Voetbal Academie. Uit eigen waarnemingen kan ik u verzekeren dat hij dat niet onverdienstelijk doet.

Als Mohamed groot is, dan wordt hij natuurlijk profvoetballer. Net als zijn idool Christiano Ronaldo. 'Mo' heeft hem blijkbaar goed bestudeerd want hij beoordeelt hem op professionele wijze als een harde werker die veel goals maakt en altijd weet waar hij moet staan in het veld.

Als het aan Mohamed ligt dan eten ze in huize Tarfit elke avond een Franske Bauer menu. Hij is namelijk gek op Chinees eten.

Mohamed zit op de Vondel school in Roosendaal, waar hij maar liefst drie juffen heeft: juf Priscilla, juf Hanah en juf At. Wat een geluksvogel! Zijn lievelingsvak is gym en aardrijkskunde vindt hij ook wel wat. Op mijn vraag of er ook vakken zijn die hij niet leuk vindt, laat hij positief als hij altijd is, weten dat hij die niet heeft.

Voetballen zit in zijn bloed. Ook zijn neven voetballen, één daarvan zit zelfs in het eerste van RBC.

Als laatste vraag ik hem wat zijn sterke punten zijn qua voetbal. Bloedserieus zegt hij: "Ik blijf goed op mijn positie, ben sterk aan de bal en kan goed acties maken, net Ronaldo dus." Maar wat hij zegt klopt wel en daar wil ondergetekende aan toevoegen: zijn altijd positieve instelling en werklust.

We wensen deze kanjer zondag veel plezier bij de grote mannen van RBC 1 in een heuse voetbalderby tegen Roosendaal om 14:30 in het Herstaco Stadion.