Geslaagd zaalvoetbaltoernooi in 't Veerhuis

30-12-2017

 

OUD GASTEL - Gisteren werd het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van RBC gehouden in ’t Veerhuis in Oud Gastel. Het toernooi werd georganiseerd door Yorben Bus, speler van RBC JO19, in het kader van een schoolopdracht.

Om 09.30 uur begonnen we met het eerste toernooi van de dag. De jongens van JO9-2, JO9-1, JO10-2 en de JO10-1 speelden in gemixte teams wedstrijdjes van 8 minuten. Een spannend toernooi, waarin goed werd samengespeeld en waarin vaak mooie doelpunten vielen. De teams Barcelona, Real Madrid, Manchester City en PSG waren goed aan elkaar gewaagd, maar het was uiteindelijk toch Manchester City die er met de winst vandoor ging. Met een groot applaus van de vele supporters werd het toernooi afgesloten.

Bij het tweede toernooi waren er vele aanmeldingen. Er waren echter enkele jongens hiervan niet aanwezig. Hierdoor moest er noodgedwongen wat geschoven worden in de teamindeling. Na het schuifwerk waren de 6 teams zeer goed aan elkaar gewaagd. De spelers van JO11, JO12 en JO13 lieten merken dat ze ook samen zeer goed kunnen voetballen. Het was zelfs zo spannend, dat op het einde de teams Barcelona, Real Madrid en Tottenham met gelijke punten bovenaan stonden. Real Madrid en Tottenham hadden zelfs een gelijk doelsaldo, waarop Real Madrid winnaar werd op basis van onderling resultaat.

Om 15.00 uur begon het toernooi voor de jongens van JO15-2 en JO15-1. Deze jongens mochten hun eigen team samenstellen. Zij kennen elkaar al zeer goed natuurlijk, waardoor er zeer goed met elkaar werd samengespeeld. Een echte uitblinker was Djordi, de keeper van JO15-2. Mede dankzij zijn reddingen won JO15-2 van het eerste team van JO15-1. Uiteindelijk werd toch het tweede team van JO15-1 de winnaar van het derde toernooi. Het was een toernooi waarin mooi met elkaar werd samengespeeld, waarin mooie doelpunten vielen en waarin de teams zeer sportief naar elkaar waren.

’s Avonds was er een toernooi voor de jongens van JO17 en JO19. Helaas waren er weinig aanmeldingen voor dit toernooi. Sommige jongens van JO17 moeten volgend jaar over naar JO19, waardoor de spelers werden gemixt. De muziekbox ging aan en het was een toernooi vooral bedoeld voor de gezelligheid en waarin iedereen weer even lekker kon voetballen in de winterstop.

Voor Yorben Bus was de organisatie van het toernooi  een opdracht voor school: "Ik studeer SPECO sportmarketing en door het organiseren van activiteiten, die met mijn studie te maken hebben, krijg ik meer ervaring met het organiseren van activiteiten. Zelf heb ik hier veel van geleerd. Ik heb gemerkt dat er veel tijd in gaat zitten en dat je echt aan alle mogelijke dingen moet denken. Er zijn dan ook enkele zaken die ik zeker meeneem naar een volgend project. Ook zijn er natuurlijk punten die ik anders zal doen." Het bestuur van RBC bedankt Yorben, mede namens alle deelnemers, voor de organisatie van het toernooi en wenst hem veel succes met het vervolg van zijn opleiding.