Danny Mathijssen en RBC na dit seizoen uit elkaar

19-12-2017

 

ROOSENDAAL -  Aan het eind van dit seizoen zal trainer-coach Danny Mathijssen RBC gaan verlaten. Dat hebben club en trainer in goed overleg met elkaar besloten. Mathijssen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij RBC.

Van 2013 tot en met 2015 was hij trainer van U15. Met dit team werd Mathijssen twee keer kampioen in de 3e divisie en won eenmaal de districtsbeker. In het seizoen 2015-2016 nam hij U19 onder zijn hoede en pakte daarmee de titel in de Hoofdklasse. Aan het eind van dat seizoen werd hij daarnaast ook hoofdtrainer van het 1e elftal. Ook vorig seizoen had Mathijssen nog een dubbelfunctie en trainde zowel de selecties van het 1e elftal als die van JO19. Met het 1e elftal pakte hij de titel in de 4e klasse B en bracht hij RBC naar de Derde Klasse. Dit seizoen is Mathijssen alleen nog trainer-coach van het 1e elftal en staat met zijn team op de twaalfde plaats in de 3e klasse A.

Mathijssen baalt ontzettend van die twaalfde plaats, want de trainer-coach van de oranje-witten weet zeker dat RBC beter kan dan waar het nu staat. "Daarom is het ook zo mooi dat we afgelopen zondag hebben laten zien dat we na die 0-2 achterstand in staat waren om ons terug te vechten in de wedstrijd en daarna zelfs nog een geweldige partij op de mat te leggen." Maar de aangebroken winterstop komt voor Mathijssen als geroepen: "We krijgen nu een paar weken die we mooi kunnen gebruiken om alle geblesseerden topfit te krijgen. Als we straks met een volledige selectie aan de tweede seizoenshelft kunnen beginnen, heb ik er alle vertrouwen in dat we de weg omhoog kunnen inzetten. En wie weet wat dan nog mogelijk is. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Voorzitter Jos Hermsen heeft Danny Mathijssen in de afgelopen vijf jaar bij RBC leren kennen als iemand die altijd wil winnen: "Danny heeft  bij RBC elk seizoen een prijs gepakt en is in staat om zijn winnaarsmentaliteit over te brengen op zijn spelers. Ik weet dat Danny ontzettend wakker ligt van de resultaten tot nu toe dit seizoen. Maar dat is nu eenmaal inherent aan zijn eigen fanatisme. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de boel na de winterstop aan de praat krijgt. Daar gaat hij zeker alles aan doen. Na vijf jaar RBC gaat Danny nu op zoek naar een andere omgeving, een nieuwe uitdaging. Als bestuur gunnen wij hem die nieuwe stap uiteraard van harte."