Pupil van de Week: Hessel Bremer

01-11-2017

 

WOUWSE PLANTAGE  - Op een van de eerste donkere trainingsavonden ergens in de rimboe, bij RKVV Rimboe, wachten de jongens van JO11-1 van RBC in een oud kleedlokaal ongeduldig tot hun trainer Gijs ze komt halen voor de training. Ondergetekende maakt van de gelegenheid gebruik om te vragen wie van deze talenten zin heeft om Pupil van de Week te zijn. Het hele team, inclusief de jongens die al een keer geweest zijn, springt op en roept, nee schreeuwt door elkaar dat ze dat graag willen zijn. Dan maar getallen raden. Er blijven twee kanjers over die allebei 'twee' hadden gezegd. De spanning stijgt. Gijs is inmiddels binnen komen lopen en stelt voor dat de heren 'steen, papier, schaar' spelen. Niemand minder dan Hessel Bremer wint deze thriller. Nu eerst keihard trainen en het interview komt daarna wel.

Op een later tijdstip tref ik dan toch Hessel voor het diepte interview. Hessel is geboren in Rozenburg in het mooie jaar 2007. Echter na enkele maanden verhuist hij met papa en mama naar het zonnige Fijnaart. In Fijnaart kan Hessel niet wachten om te beginnen met voetbal. Als hij vier is moet hij eigenlijk eerst zijn zwemdiploma’s halen. Hessel kan hier echt niet op wachten, hij belooft zijn ouders plechtig dat hij echt zijn zwemdiploma’s haalt, maar niet wil wachten met voetballen. Daar bij De Fendert begint hij op vierjarige leeftijd zijn voetbalcarriere bij de mini’s. Hessel voetbalt daar vijf jaar fanatiek en mist vrijwel geen enkele training of wedstrijd. Hessel vertelt mij dat hij daar zijn mooiste voetbalmoment tot nu toe heeft beleeft; met zijn F3 team speelt hij een uitwedstrijd tegen Kogelvangers, hij speelt dan maar liefst zes man uit en scoort zelf ook nog eens. Met veel plezier traint hij de afgelopen twee jaar ook bij Spartaan '20 in Rotterdam waar hij techniektraining krijgt.

Als het aan Hessel ligt eet hij, zijn zusje Larissa, mama Sarina en papa Hessel (sr) elke dag mosselen met frietjes, waar dan wel cocktailsaus bij moet.

Hessel zit op de Juliana school in Fijnaart in groep 7 bij juffrouw Raiders. Volgens hem is ze streng maar rechtvaardig en vooral recht door zee, verder ze is fan van Feyenoord. We hebben een nieuwe bondscoach, zou ik zeggen. Op school rekent Hessel het liefst de hele dag, hij kan het goed en vindt daar telkens nieuwe uitdagingen in.

Als Hessel later groot is wordt hij, u raadt het al, profvoetballer. Bij RBC hoopt hij zo goed te worden dat hij vervolgens bij Feyenoord kan gaan spelen, en daar kunnen ze soms wel wat talent gebruiken. Na Feyenoord gaat hij naar Manchester City. Hessel vindt dit de twee mooiste clubs te wereld, beide clubs zouden altijd een twaalfde man hebben in de vorm van fans die door dik en dun achter hun club staan.

We wensen Hessel zondag veel plezier als de grote mannen van RBC ons trots gaan maken in een thuiswedstrijd tegen HVV ’24.