Boete voor RBC wegens vuurwerk

14-10-2017

 

EINDHOVEN - De KNVB heeft RBC een boete opgelegd vanwege het afsteken van vuuurwerk tijdens de wedstrijd RBC - FC Bergen op 30 september.

Tijdens de opkomst van de spelers werd er door de supporters op de Volta Side vuurwerk afgestoken waardoor de start van de wedstrijd vijf minuten werd vertraagd. Ondanks verschillende oproepen van de stadionspeaker om geen vuurwerk af te steken, werd er voor aanvang van de tweede helft nogmaals vuurwerk afgestoken waardoor ook vertraging werd opgelopen voor de start van de tweede helft. Tijdens de tweede helft was er een klein brandje aan de zijlijn achter de omheining zodat de scheidsrechter ook hierop heeft moeten wachten. Hierdoor heeft RBC de door de KNVB gestelde ordemaatregelen overtreden.

Ondanks dat RBC bij de KNVB aangaf dat het geen toestemming had verleend voor het afsteken van vuurwerk, op de eigen website vermeld staat dat het volgens de KNVB-reglementen verboden is vuurwerk af te steken, en dat dit ook vermeld staat bij alle toegangspoorten van het stadion, de vergeefse oproepen van de stadionspeaker en dat er geen schade was toegebracht, besloot de KNVB RBC toch te bestraffen met een geldboete. (Foto: Arthur Verbraak)