RBC langs GESTA

20-08-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met GESTA in winst omgezet. De Roosendalers wonnen uiteindelijk met 5-2.

Trainer-coach Danny Mathijssen kon in de wedstrijd niet beschikken over Wesley van Zundert (afwezig), Anwar Tarfit (vakantie) en Huub Schuit (blessure). Randy Elst, Mike Schalk en Nicky Vromans kwamen net terug van vakantie en begonnen op de bank. Sven van Son begon ook vanaf de bank.

De bezoekers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de derde minuut verloor Sebastien Verhulst een duel en het afstandsschot viel buiten het bereik van doelman Jeremy Troost, 0-1. RBC nam daarna het heft in handen. Ruim een kwartier na de openingstreffer trok RBC de stand gelijk via Jovanni van Nijnatten. Na een goede pass van Verhulst kon Van Nijnatten alleen op de keeper af en faalde niet. Daarvoor leek hij de thuisploeg al op gelijke hoogte te brengen, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. Vlak na de gelijkmaker zag Mujib Yaqoubi zijn inzet gered worden door de keeper. Vlak voor het rustsignaal kreeg Michiel Kuipers een uitgelezen mogelijkheid om de Roosendalers op voorsprong te zetten. De linksback kreeg een voorzet op maat van Verhulst, maar kopte in vrijstaande positie over.

In de tweede helft beperkten de bezoekers zich voornamelijk tot verdedigen. RBC voetbalde makkelijk en al na vijf minuten in het tweede bedrijf kwam de voorsprong op het scorebord. Sven van Son zag zijn inzet op de paal uiteenspatten, maar Kevin van Andel was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. GESTA kon een half uur voor het einde weer op gelijke hoogte komen, maar Alan Szymczyscyn kon redding brengen. Daarna vergrootte Yaqoubi de voorsprong. De aanvaller had daarvoor ook al de 3-1 op zijn schoen, maar voor leeg goal schoot hij van dichtbij hoog over.

Na de 3-1 ging het snel. Kuipers kon een rebound simpel tegen de touwen werken (4-1) en Lars de Voogd werd na een loopactie goed bediend door Randy Elst en bracht de score naar 5-1 (zie foto). In de slotfase deed GESTA nog wat terug, waar Szymczyscyn eerder drie keer redding kon bieden, werd hij bij de vierde keer wel geklopt: 5-2. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - GESTA 5-2 (1-1)

Opstelling RBC: Jeremy Troost (Alan Szymczyscyn); Maarten Schipper (Sven van Son), Joey Tak, Gino Pieter (Mike Schalk), Michiel Kuipers; Lars de Voogd, Sebastian Verhulst (Nicky Vromans), Jari Voeten (Sebastian Verhulst); Jovanni van Nijnatten, Mujib Yaqoubi, Kevin van Andel (Randy Elst)

Scoreverloop: 3' teg.; 21' Jovanni van Nijnatten 1-1; 50' Kevin van Andel 2-1; 69' Mujib Yaqoubi 3-1; 72' Michiel Kuipers; 78' Lars de Voogd 5-1; 88' teg.

Scheidsrechter: Van Wezel