Terugkeer Nicky Vromans

24-05-2017

 

ROOSENDAAL - Nicky Vromans keert terug bij RBC. De 20-jarige Roosendaler speelde afgelopen seizoen bij 2e klasser SC Kruisland.

In het seizoen 2014-2015 speelde Vromans al eens eerder voor RBC. Hij presteerde toen zo goed dat DOSKO hem een seizoen later kwam ophalen. De Hoofdklasse bleek echter nog een treetje te hoog. In eerste instantie wilde Vromans terugkeren naar RBC, maar koos uiteindelijk toch voor het naar de 2e klasse gepromoveerde SC Kruisland. "Die kans kon ik niet laten liggen. Achteraf gezien had ik RBC nooit zo vroeg die toezegging moeten doen, maar ja ik wist in die periode echt niet wat ik wel of niet wilde. Ik heb toen ook niet stil gestaan bij de consequenties.", aldus Vromans.

Na het verloren jaar bij DOSKO had Vromans het bij SC Kruisland prima naar zijn zin: "Ik speelde meer dan ik had verwacht. Het was echt leuk daar." Maar dat woog niet op tegen de wens van Vromans om elke wedstrijd weer te willen voetballen: "Bij RBC heb ik het destijds super naar mijn zin gehad en er spelen nog steeds jongens waarmee ik heb gevoetbald. Daarom was RBC voor mij eerste keus. En de fans kunnen er zeker van zijn dat ik mijn stinkende best ga doen voor de club."

RBC's hoofdtrainer Danny Mathijssen is blij met de komst van Vromans en ziet in hem een mogelijke vervanger van de naar DOSKO vertrekkende Ramon Krijnen: "Nicky is een goede aanvallende back met ook verdedigende kwaliteiten. Een prima speler." (Foto: Bram Visser Fotografie)