Fantastische 4e editie JO9 toernooi

26-04-2017

 

ROOSENDAAL - Op een stralende maandag in de meivakantie hebben de JO9 spelers van de RBC Voetbal Academie en vele partnerclubs van de Feyenoord Academy deelgenomen aan het vierde toernooi voor JO9 pupillen in het Herstaco Stadion.

De loting was weken daarvoor gedaan door de spelers van de RBC Voetbal Academie en op deze manier ontstonden er twee poules. Het was een sterk deelnemersveld waar eenieder aan elkaar gewaagd was. Onder de bezielende leiding van vier scheidsrechters, die zich vrijwillig hadden opgegeven, konden de wedstrijden gespeeld worden.

In poule A bleken Barendrecht en Alexandria ’66 de dienst te gaan uitmaken, terwijl in poule B het niveauverschil nihil was. Uiteindelijk werden SC Feyenoord en Alphense Boys de nummers één en twee.

RBC presteerde niet slecht, tegen Alphense Boys bleef het 0-0, tegen SC Feyenoord was er een nipt verlies van 1-0 en tegen VVIJ werd het 1-1. In de kruisfinales behaalde RBC uiteindelijk de zesde plek.

Alphense Boys en SC Feyenoord streden in de finale wederom tegen elkaar. Het werd 1-0 voor SC Feyenoord, dus zij werden de kampioen van de vierde editie van het JO9 Feyenoord Academy Partner toernooi.

Ieder team kreeg een super mooie beker en alle spelers konden moe, maar voldaan, huiswaarts. Weer is gebleken dat de RBC Voetbal Academie in staat is om een fantastisch toernooi te organiseren. Alle mensen van de werkgroep en sponsors hebben, net als de scheidsrechters en spelers, een grote pluim verdiend. Op naar de vijfde editie.

Klik hier voor een video.