Wissels brengen RBC winst

26-03-2017

 

STANDDAARBUITEN - RBC heeft zich vanmiddag een goede dienst bewezen. De Roosendalers wonnen met 1-3 op bezoek bij SVC. De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen kwam wel weer op achterstand. De ingevallen Ramon Krijnen wist de 1-2 te maken en de eveneens ingevallen Tijmen Bot maakte aan alle onzekerheid een einde met een wereldgoal (zie foto).

Ten opzichte van vorige week had Thom van Unen weer een basisplaats. Dit ging ten koste van Ramon Krijnen, die de laatste weken met een vormcrisis kampt. De linksback werd vervangen door Mike Schalk. Sebastian Verhulst begon als rechtsback. Kevin van Andel kon het gehele duel niet in actie komen. De buitenspeler heeft nog teveel hinder van zijn hamstringblessure die hij opliep in het duel met DIOZ.

RBC begon sterk aan het duel. Zajko Skobalj werd aan de linkerkant weggestuurd, kwam het strafschopgebied binnen en werd neergelegd. De jonge spits kreeg echter geen strafschop. De oranje-witten bleven de betere van de twee en al snel greep de thuisploeg naar het trek- en schopgedrag. De eerste rotschop werd aan Gino Pieter uitgedeeld, maar ook aanvoerder Lars de Voogd was meermaals het slachtoffer. Gedurende de wedstrijd kwamen alle overige veldspelers van RBC aan de beurt. Kaarten trok de scheidsrechter niet, pas laat in de tweede helft kwam voor een lichte overtreding de eerste kaart. De Roosendalers kregen ondanks de vele schoppen wel genoeg kansen om de score te openen. Van Unen zag een schot uit de verre hoek getikt worden en Jovanni van Nijnatten kon in vrijstaande positie koppen, maar zag zijn inzet hoog over de goal gaan. SVC kreeg de grootste kans van de wedstrijd. RBC kreeg de bal niet weg, waarna de bal doorschoot via een polletje. De spits van de thuisploeg schoot de bal echter voorlangs.

In de tweede helft trok RBC het initiatief weer naar zich toe. De thuisploeg concentreerde zich op reactievoetbal. Met lange ballen werd geprobeerd om een bres in de verdediging van de Roosendalers te slaan. Dat lukte zelden. RBC leek op weg naar de voorsprong toen Anwar Tarfit samen met Furkan Demir op de keeper konden aflopen. Tarfit wilde het echter zelf doen en zag zijn inzet gekeerd worden. Die misser leek hem duur te komen staan, want luttele minuten later kwam SVC op voorsprong. Uit een hoekschop ging doelman Thierry Aarts in de fout die tot zijn schrik de voorzet direct in de goal zag gaan.

Door de achterstand was bij RBC meteen iedereen wakker. Tarfit maakte zijn verkeerde beslissing goed door de gelijkmaker op het scorebord te zetten direct na de aftrap. De Roosendalers drukten het gaspedaal in en coach Mathijssen bracht Krijnen in het veld. De jonge linksback bewees een kwartier voor tijd zijn waarde. Met een achterwaartse kopbal zag de kleine verdediger zijn inzet in de verre hoek belanden. Ook werd de boomlange Tijmen Bot nog ingebracht. Hij kwam in de spits te staan. Ook Bot bleek een gouden zet te zijn. RBC zette vanaf rechts een aanval op via De Voogd die de bal naar de mee opgekomen Mike Schalk speelde. De nu weer als rechtsback spelende Schalk gaf een voorzet die door Van Nijnatten gemist werd, maar door Bot met een enorme knal in de kruising werd geschoten.  RBC kwam daarvoor nog wel in de problemen. Zo werd een bal van de lijn gered na een corner en ook Joey Tak kon een bal van de lijn redden toen doelman Aarts al gepasseerd was. In de absolute slotfase hadden de Roosendalers nog recht op een penalty toen Krijnen in het strafschopgebied met twee handen naar de grond werd gewerkt. De slecht leidende scheidsrechter wuifde ook deze strafschop weg.

RBC blijft door de winst koploper in de 4e klasse B. Het gat met Alliance is inmiddels gegroeid naar acht punten. Alliance moet nog wel een wedstrijd inhalen. De stadgenoot verloor dit seizoen voor de tweede maal van Noordhoek, dat ook in de heenwedstrijd wist te winnen. De oranje-witten moeten met nog zes wedstrijden voor de boeg vijf maal de winst zien veilig te stellen om de kampioensschaal in de de vierde klasse in de lucht te mogen houden. (Foto: Arthur Verbraak)

SVC - RBC 1-3 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Sebastian Verhulst, Joey Tak, Gino Pieter, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen (Ramon Krijnen), Jari Voeten; Jovanni van Nijnatten, Zajko Skobalj (Furkan Demir / Tijmen Bot), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 62' Theo van Viegen 1-0; 63' Anwar Tarfit 1-1; 85' Ramon Krijnen 1-2; 87' Tijmen Bot 1-3

Scheidsrechter: N.L.M. van Engelen