Oproep voor archiefmateriaal

19-01-2017

 

ROOSENDAAL - Een werkgroep onder leiding van schrijver Eddy Janssen is bezig met het samenstellen van een boek over de geschiedenis van RBC. Dat willen we in november uitbrengen.

In de loop van de jaren is helaas heel wat historisch materiaal verloren gegaan. In december 1943 verscheen het eerste clubblad, De R.B.C-Gids, een simpel gestencild blaadje. Dit groeide al vrij snel uit naar een bij Van Poll Suykerbuyk gedrukt clubblad. We hebben exemplaren terug gevonden t/m nummer 4 van de 10e jaargang (kerstmis 1953). We hebben niets in ons bezit van de jaren 1954, 1955 en 1956. In maart 1957 verscheen het eerste nummer van de 1e jaargang van een clubblad met een andere naam: De R.B.C. Schakel.

Wie kan ons helpen aan R.B.C-Gidsen uit de jaren 1954, 1955 en 1956 om dit gat in de informatievoorziening te dichten? Ook exemplaren van De Schakel zien we graag tegemoet.

Met uw toestemming zullen we de exemplaren kopiëren en aan u terug geven, maar als u ze aan ons wilt schenken, zou dat helemaal mooi zijn. Ook andere attributen betreffende RBC ontvangen wij graag om in ons archief op te slaan. We zien uw reactie graag tegemoet via een mail naar archief@rbcvoetbal.nl.