Voetbal is van iedereen, ook RBC zet een streep door discriminatie

14-12-2016

 

ROOSENDAAL - Samen met voetballend Nederland, trapt ook RBC vandaag officieel de campagne af die een streep zet door discriminatie. Wij weten uit ervaring dat dit hard nodig is!

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – willen gewoon genieten van een potje voetballen of een mooie wedstrijd bezoeken, ongeacht dat je huidskleur, religie of seksuele voorkeur er toe doet. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

Er zijn 7 miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal één passie: voetbal. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het voetbal daarom nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. Het is belangrijk dat iedereen, ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur, zich welkom blijft voelen in het voetbal.

Daarom voert de KNVB, samen met voetbalfans, spelers, clubs en de overheid de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’. Vanaf vandaag tot 18 december geeft de gehele voetbalwereld een positieve boodschap af. Een boodschap gericht aan alle voetballiefhebbers die het zat zijn geassocieerd te worden met kwetsende en discriminerende acties in het voetbal. Samen spreken we ons uit en zetten we een streep door discriminatie.

Vandaag wordt de campagne afgetrapt door het gehele voetballand. Door een koppeling te maken tussen de campagne van de rijksoverheid (Zet een streep door discriminatie) en de verbindende kracht van voetbal kan een eensgezinde positieve en krachtige boodschap afgeven vanuit het gehele voetbal: Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie.

Wat kan jij doen?

  • Zet zelf ook een streep door discriminatie. Door alle voetballiefhebbers wordt een positieve boodschap afgegeven en een streep gezet door discriminatie. Ga daarom naar knvb.nl/discriminatie en zet ook online een streep door discriminatie. Op deze website gaat vanaf woensdag 14 december de teller lopen die bijhoudt hoeveel mensen dat gedaan hebben. Verschillende clubmensen vanuit de Eredivisie en Jupiler League roepen alle voetballiefhebbers in een videoboodschap op om ook een streep door discriminatie te zetten;
  • Maak een streepselfie met je team. Maak dit weekend een #streepselfie met je team en spreek je op deze manier uit tegen discriminatie. Voetbal is van iedereen, daarom zet jij met je team door middel van een teamfoto een streep door discriminatie. We roepen alle voetbalteams in het amateurvoetbal op om een #streepselfie te maken en deze online te delen op Twitter en Facebook.