Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Eerste Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

Mark Klippel: chieftain die ambities RBC wil waar maken

23-09-2023

Het is 20 december 2022 als het nieuws wereldkundig wordt gemaakt dat Mark Klippel de opvolger gaat worden van de op dat moment huidig hoofdtrainer Ruud Pennings in het seizoen 2023/2024. Pennings duwt in de volgende maanden het elftal via het kampioenschap de eerste klasse in, waardoor Klippel – die klaar is met de tweede klasse – de gewenste stap omhoog kan maken. De voorbereiding zit erop en de competitie staat voor de deur. Tijd om met de hoofdtrainer bij te praten.

> Lees verder...

RBC opent competitie bij VOAB

22-09-2023

Zondag gaat eindelijk de competitie van start. RBC gaat dan op bezoek bij VOAB in Goirle.

> Lees verder...

Nezar Berdai naar 1e elftal

21-09-2023

Nezar Berdai stroomt door van O23 naar het 1e elftal. De 19-jarige Belg trainde al sinds de start van de voorbereiding mee met de selectie en is daaraan door trainer Mark Klippel definitief toegevoegd.

> Lees verder...

Stadsderby in tweede ronde districtsbeker

20-09-2023

De KNVB heeft de loting verricht voor de tweede ronde van de districtsbeker. Voor RBC rolde er een stadsderby tegen BSC uit de koker.

> Lees verder...

RBC pakt eenvoudig winst in poule

16-09-2023

RBC en MOC'17 waren al geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker en alleen prestige stond nog op het menu. Een échte wedstrijd was het de eerste acht minuten, daarna nam de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel de regie over en drukte de club uit Bergen op Zoom terug de zestien in. Daar kwam het lange tijd niet meer uit. Pas na de 0-4 voorsprong liet RBC de teugels wat vieren en kon de thuisploeg ook twee keer scoren. Het werd uiteindelijk 2-5.

> Lees verder...

Laatste poulewedstrijd

15-09-2023

Morgen staat voor RBC de laatste poulewedstrijd in de groepsfase van het districtsbekertoernooi op het programma. In Bergen op Zoom spelen de oranjehemden tegen zaterdag tweedeklasser MOC'17. Zowel MOC'17 als RBC wonnen allebei hun eerste twee poulewedstrijden en zijn daardoor inmiddels geplaatst voor de knock-out fase.

> Lees verder...

RBC's Team van het Millennium betovert Atik Stadion

14-09-2023

Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver. Het Team van het Millennium, een elftal met alle spelers uit het eerste promotiejaar in 2000, werd samen gebracht om tegen het huidige eerste elftal te voetballen. De uitslag werd uiteindelijk 9-8, en dat leidde de eerste nederlaag in voor het elftal van huidig hoofdtrainer Mark Klippel.

> Lees verder...

De 200e sponsor!

12-09-2023

Een mijlpaal voor het RBC Netwerk, in drie jaar tijd van 30 naar 200 sponsoren. Kees van Hassel, voorzitter RBC en RBC Netwerk: "Als je kijkt naar hoe we zijn begonnen en waar we nu staan dan is dat een wereld van verschil. Van zullen we iets organiseren naar iedere maand wat te doen. Van wilt u alstublieft sponsor worden naar ja natuurlijk kunt u aansluiten! Velen hebben hier aan bijgedragen, maar natuurlijk heeft de komst van Hans van der Ende alles in een stroomversnelling gebracht. Bedrijven vinden weer bij RBC wat ze er vroeger vonden: verbinding en ontspanning. Het RBC Netwerk geeft de club een gezonde basis om de doelen die we nastreven te behalen. We zijn dan ook onwijs trots op wat er nu staat, maar zijn zeker nog niet klaar!"

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie

Logo


Teamwearpartner

Leffel onderdeel van Voetbalshop.nl | Nieuws | FC Burgum


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Webshop

WorkinStyle (Mervo Sport)


Schrijf je nu in voor de RBC Talentendag