__________________________________________ Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

Word bloeddonor en red levens!

29-11-2022

Wist jij dat in Nederland 1 op de 4 mensen ooit bloed of plasma nodig heeft? Bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk, bij de behandeling van kanker of voor medicijnen. RBC is daarvoor op zoek naar bloeddonors.

> Lees verder...

Vision On Energy nieuwe sponsor

28-11-2022

Het RBC Netwerk is weer uitgebreid met een nieuwe sponsor. Het betreft Vision On Energy. Welkom bij het netwerk!

> Lees verder...

RBC wint duel om koppositie en loopt verder uit

27-11-2022

RBC heeft de wedstrijd tegen VFC winnend afgesloten. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Noud Bominaar en Martien Deijkers werd het in het Atik Stadion 3-1 voor de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings. Door de overwinning van de Roosendalers groeit het gat met nummer twee VFC naar vijf punten.

> Lees verder...

Uitvaart Noud Bominaar (update)

24-11-2022

De uitvaart van Noud Bominaar is op vrijdag 25 november om 13:00 uur in de businessclub van het Atik Stadion. Deze vindt op verzoek van de familie plaats in besloten kring voor genodigden.

> Lees verder...

Talentendagen bij RBC

24-11-2022

Op woensdag 7 en 21 december gaat RBC talentendagen organiseren. Spelers en keepers uit de geboortejaren 2010 t/m 2017 kunnen zich aanmelden via scouting@rbcvoetbal.nl.

> Lees verder...

Topduel tegen VFC na turbulente week

23-11-2022

Tijdens deze turbulente week met een diepzwarte rand moet RBC zich gaan opmaken voor een topduel tegen VFC. Zaterdagavond spelen de nummers 1 en 2 van de Zondag Tweede Klasse C tegen elkaar in het Atik Stadion.

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Welkom bij RBC !


R.B.C. mars uit 1948


Officieel partner Feyenoord AcademyKoop loten van de VriendenLoterij en steun RBC !


Webshop