__________________________________________ Samen hogerop !

RBC is een unieke voetbalclub met een markante historie. RBC is opgericht in 1912. Van oorsprong een volksclub uit een arbeiderswijk. In die meer dan 100 jaar heeft RBC een prominente rol gespeeld in het Nederlandse voetbal: RBC acteerde 45 jaar in het betaald voetbal, waarvan vijf seizoenen in de Eredivisie aan het begin van deze eeuw; bekerfinalist tegen Ajax in 1986; landskampioen bij de zondagamateurs in 1973; vele afdelingskampioenschappen in het amateurvoetbal; veel jeugdspelers in vertegenwoordigende teams van de KNVB; prominente spelers en trainers afgeleverd. Deze voorgeschiedenis van 110 jaar draagt RBC onlosmakelijk met zich mee.

Ook tegenslagen horen bij de historie van RBC. Maar we hebben veerkracht. We vochten ons, na de sanering in de jaren zeventig, weer terug naar het betaald voetbal. En na het faillissement in de zomer van 2011 pakten we de draad weer op in de Vijfde Klasse. Elke les neemt RBC mee naar de toekomst: we leren van het verleden, worden sterker van tegenslagen en houden de blik gericht op de toekomst.

RBC positioneert zich als een club, die trots is op haar traditie en rijke historie, een warme club waar hard gewerkt wordt aan een mooie toekomst. Trots, en bij momenten ook gepast ingetogen. Inmiddels zijn we opgeklommen naar de Tweede Klasse. En we willen door! We bruisen van de energie. Onze leden, supporters, vrijwilligers, sponsoren, Roosendalers, West-Brabanders, samen staan we achter ons RBC. Samen willen we hogerop!

RBC 1

Hier vind je alles over het eerste elftal van RBC, o.a. de selectie met rugnummers en alle wedstrijden.

Voetbal Academie

Hier vind je van elk team de selectie, de TAP-sponsoren, alle uitslagen en standen.

Zakelijk Netwerk

Wie zijn onze sponsoren en wat doet onze businessclub RBC Netwerk? Check het hier.

Maatschappelijk

Lees hier meer over de achtergronden van RBC Maatschappelijk.

Nieuws

Derby voor RBC tegen SC Gastel

31-03-2023

Voor RBC staat komende zondag de derby tegen SC Gastel op het programma. Op Blankershove wordt om 14:30 uur afgetrapt.

> Lees verder...

Voetbalshop Roosendaal/ Robey nieuwe teamwear partner

31-03-2023

RBC heeft onlangs een overeenkomst gesloten met Voetbalshop Roosendaal. Vanaf het seizoen 2023-2024 zal RBC in het merk Robey spelen. Een prachtig Hollands product met een fantastische historie dat naadloos aansluit bij de historie van RBC.

> Lees verder...

Hele maand april inzameling voedselbank bij RBC

30-03-2023

RBC houdt de gehele maand april een inzamelingsactie voor de Roosendaalse voedselbank. Hiermee sluit RBC zich aan bij een landelijke actie van onder meer de KNVB en NOC*NSF. RBC hoopt dat spelers van jeugd en eerste elftal, begeleiders, vrijwilligers, supporters en andere bezoekers die kunnen helpen dit ook willen doen, om zo de actie tot een succes te maken. Door te doneren maak je kans op een shirt van Randy Elst.

> Lees verder...

RBC Netwerk verwelkomt Goedkoopste Juwelier Van Nederland

29-03-2023

RBC verwelkomt Goedkoopste Juwelier Van Nederland als nieuwe sponsor bij het RBC Netwerk. Welkom!

> Lees verder...

Winnen, winnen, winnen!

29-03-2023

De Rotterdamse filosoof Erasmus en naamgever van de club Antibarbari, zei ooit:' 'Difficilia quae pulchra", wat mooi is, kost moeite. En daarmee is alles gezegd. RBC won de topper tegen Antibarbari en zette een flinke stap richting het kampioenschap.

> Lees verder...

Wubben nieuwe hoofdsponsor RBC Voetbal Academie

28-03-2023

Met de komst van Wubben heeft de RBC Voetbal Academie een nieuwe hoofdsponsor. Onlangs werden in het Atik Stadion de handtekeningen gezet onder een vijfjarig contract.

> Lees verder...

Nieuwsarchief

01-05-2022

Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.

 

Hoofdsponsoren
Hoofdsponsor Voetbal Academie


Mediasponsor / webhost

sailor telecom ict


Meld je aan voor de nieuwsbrief RBC Update

Welkom bij RBC !


R.B.C. mars uit 1948


Officieel partner Feyenoord AcademyKoop loten van de VriendenLoterij en steun RBC !


Webshop