Eerste overwinning voor RBC JO10

05-11-2016

ROOSENDAAL - Na 6 verlieswedstrijden pakte RBC JO10 de eerste overwinning. De mannen van Jovanni van Nijnatten wonnen met 2 tegen 1 van TSV Gudok. Een verslag van Charel Habets:

Het roer moest om, dat was duidelijk! Jovanni had een plan van aanpak, wat uiteindelijk zijn vruchten heeft afgeworpen. De wijziging zat in de regelmaat van de wissels. Niet meer het spel verstoren als iedereen fit is, door wissels toe te passen, maar laat de mannen een helft spelen. De tegenstander was TSV Gudok uit Tilburg. Op het clubembleem blijkt, dat de club volgend jaar 105 jaar bestaat.

Jovanni wilde strijd zien. De verdedigers moesten hun verdedigende taken goed blijven uitvoeren. De '0' houden was net zo belangrijk voor een verdediger als een doelpunt voor een aanvaller! Op het middenveld zou een speler mee moeten werken aan aanval en verdediging. De aanvallers moesten dan de actie maken en proberen te scoren.

De eerste helft stond Finn in doel, Marko, Johan en Samir achterin, Mike op middenveld. Floris en Mo startten in de voorhoede. Scheidsrechter was Brandon Timmers.

Met de opstelling in het achterhoofd en niet wisselen tussendoor begonnen de mannen optimistisch. In de 3e minuut speelde Floris af naar Marko, die de bal voorgaf op het hoofd van Mo, die niet twijfelde en de 1-0 scoorde. Wat een ontlading bij iedereen!  We konden het nog… goaltjes maken. Er kwamen nog veel goede aanvallen en uit een corner schoot Johan over. Ook Mo en Floris vonden het doel niet en mikten te hoog. Mike streed en liep de longen uit zijn lijf. Samir, Johan en Marko hielden de '0' en zo gingen we in de rust even bijpraten.

In de tweede helft kwam er wel een nieuw team het veld op. Vier wissels waren de verandering. Zij moesten het werk afmaken. In doel Shendell. Luque, Johan, Samir in de achterhoede. Jordan op het middenveld en Damian en Anouar in de voorhoede. Ook de tweede helft startte goed en een schot op doel van Anouar werd gered door de keeper. Toen vergaten de boys toch de bal af te pakken en lieten de tegenstander rustig combineren. In de 32e minuut maakte TSV Gudok dan toch de 1-1. De tegenstander werd optimistisch, waardoor onze boys countermogelijkheden kregen. De bal ging via de knie van Jordan over de verdediging heen en Damian kwam vrij voor de keeper. Met een goed schot en de linker onderhoek passeerde hij de keeper en maakte de 2-1. Deze stand lieten de boys niet meer los. En uiteindelijk kwam dan de 2-1 overwinning op het scorebord. De 7e wedstrijd in de competitie was dus een overwinning en daar was iedereen blij mee. Door deze prestatie was zelfs de teammanager de kluts kwijt en wist niet meer wie de penaltyreeks gewonnen had.

Volgende week weer een wedstrijd en hopelijk houden de jongens de stijgende lijn vast.