RBC trekt 1-0 overwinning op PCP over de streep

10-03-2013

(Bron: RBCfans.nl)

Vanmiddag heeft RBC ook het tweede duel na de winterstop in winst weten om te zetten. De oranje-witten maakten het zichzelf echter onnodig lastig. In de slotfase moest een magere 1-0 voorsprong tegen PCP met hand en tand worden verdedigd.

Trainer Erwin van der Woerdt kon niet beschikken over de geschorste Redouane el Allaoui en de geblesseerden Anouar el Khassim en Ivo Vergouwen. Als vervangers werden Zakaria ben Slimane en Ruben Busé op het middenveld en Nick Smit in de voorste linie geposteerd.

RBC had van begin af aan het beste van het spel en verreweg het meeste balbezit. De thuisploeg werd gevaarlijk over de flanken, maar Wiebe de Kok kwam net tekort om een voorzet van Arman Grigorian tot doelpunt te promoveren. Even later was ook een voorzet van Smit net te scherp voor De Kok, terwijl op dat moment nog twee RBC’ers vrij stonden in het vijandelijke zestienmetergebied. De doelman van PCP keerde vervolgens een inzet van Smit in de korte hoek en een afstandsschot van Ben Slimane. Het was wachten op een doelpunt en dat viel nog binnen het halfuur. Een pass van Grigorian kwam via het been van een tegenstander voor de voeten van Mark van der Wegen terecht, die de goalie wel wist te passeren.

Een vrije trap van Van der Wegen was daarna een simpele prooi voor de doelman en ook een nieuwe poging uit de tweede lijn van Ben Slimane trof geen doel. Aan de overkant viel nog wel bijna een treffer, toen een schot op de kruising uiteen spatte.

Ondanks de vele kansen voor RBC was het bij rust nog altijd maar 1-0 en dat zorgde ervoor dat de bezoekers uit Breda nog geloofden in een stunt. Zij gingen in de tweede helft vol op zoek naar een doelpunt. Uit een vrije trap was PCP dicht bij de gelijkmaker. RBC-doelman Arthur van den Broek keerde de poging, maar had de bal niet klemvast. Met een schitterende redding voorkwam hij echter dat PCP in de rebound alsnog kon scoren.

Het strijdplan van PCP was eenvoudig: zo snel mogelijk een hoge bal richting de aanvallers. De Bredanaars legden veel strijd op de mat en bij fases werd er vooral op de helft van RBC gespeeld. Veel kansen creëerden de bezoekers niet, maar RBC had moeite om er voetballend uit te komen. Ook de ploeg van Van der Woerdt verviel in lange halen naar voren. RBC wist daarmee overigens wel enkele malen zeer gevaarlijk te worden. Zo schoot Smit van dichtbij hoog over en trof hij later na een mooie actie de paal. In de rebound knalde De Kok op de vuisten van de doelman.

Omdat RBC verzuimde de beslissing te forceren bleef het spannend. De thuisploeg kreeg overigens nog een tegenvaller te verwerken toen Ruben Busé geblesseerd het veld moest verlaten. De middenvelder ging hinkend richting de kleedkamer en als vervanger kwam Van der Woerdt zelf binnen de lijnen. Er ontstond nog wat commotie toen een verdediger van PCP een gele kaart opliep. Velen langs de zijlijn waren ervan overtuigd dat het de tweede kaart van de wedstrijd betrof voor deze speler. Zelfs op de bank van PCP bestonden er twijfels, maar het duel werd met elf tegen elf voortgezet.

De bezoekers probeerden er nog een slotoffensief uit te persen, maar werden nauwelijks echt gevaarlijk. RBC hield stand en kan wederom drie punten bijschrijven.

RBC-PCP 1-0 (1-0)
1-0 Mark van der Wegen

Opstelling RBC
Arthur van den Broek; Nick Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Ruben Busé (Erwin van der Woerdt), Mark van der Wegen, Zakaria ben Slimane; Arman Grigorian, Wiebe de Kok en Nick Smit.