RBC heeft selectie voor komend seizoen rond

16-06-2013

RBC heeft de selectie voor het komende seizoen rond. RBC start komend seizoen in de 4e Klasse en doet dat met een spelersgroep die enkele mutaties heeft ondergaan. Vrijwel alle spelers die zorgden voor het kampioenschap in de 5e Klasse blijven aan de club verbonden, terwijl de club tevens zes nieuwelingen verwelkomt.
De insteek van de technische staf was om tot een kwalitatief sterke selectie te komen met versterking in iedere linie. Hierdoor nemen weerstand en onderlinge concurrentie op de training toe, wat het niveau van de ploeg ten goede zal komen. Dit heeft geleid tot het aantrekken van zes nieuwe spelers.
Doelman Maarten Hack (27) komt over van Alliance. Hij zou vorig jaar al aansluiten bij  de selectie, maar besloot alsnog bij zijn oude club te blijven. Later begon hij toch mee te trainen bij RBC. Hack beschikt over lengte en een goede trap en is een sfeermaker binnen de groep. Ook Glenn van Meer (19) komt alsnog naar RBC. Vorig seizoen ging zijn komst niet door, toen hij op het laatste moment een contract kreeg aangeboden bij Verbroedering Geel Meerhout (België). Inmiddels heeft Van Meer al enkele malen meegetraind. Van Meer is een linksback die zowel verdedigend als opbouwend zijn mannetje staat.
Hack maakt de overstap van Alliance naar RBC samen met Nicky Duyvelaar en Mike Magielse. Duyvelaar (27) was aanvoerder van Alliance en is een middenvelder die over een goede mix van creativiteit en inzet beschikt. Daarnaast zullen zijn leiderschapskwaliteiten ook goed van pas komen. Magielse (24) kan centraal in de verdediging en als verdedigende middenvelder goed uit de voeten. Hij is sterk in de duels, en heeft rust aan de bal.
Ook aanvallend krijgt RBC een impuls. Mitch Klijn (18) komt over van Oranje Wit uit Dordrecht. Hij heeft in de jeugdopleiding van RBC gespeeld en kwam daarna uit voor FC Dordrecht. Het is een creatieve aanvallende middenvelder die sterk is in de combinatie, maar ook een man kan passeren. Tot slot komt ook Moïse Goncalves (20) naar RBC. Eerder speelde Goncalves bij Almere City en Alexandria ’66 uit Rotterdam. Hij is een klassieke rechtsbuiten: snel, wendbaar, met een goede passeeractie en dito voorzet.
RBC zelf heeft uit dankbaarheid voor de inzet tijdens het kampioensjaar geen spelers weggestuurd. Desondanks vertrekken drie leden van de selectie van vorig jaar. Anouar el Khassim (DOSKO), Miel van Ginneken en Jelte van Son (SVC) zullen vertrekken.
Trainer Erwin van der Woerdt is tevreden met de selectie voor het komend seizoen. “Onze doelstelling van het versterken van iedere linie is bereikt. We hebben nu een veel bredere basis. Dit is goed nieuws, want komend seizoen zullen we vier wedstrijden meer spelen en hebben we iedereen nodig bij het behalen van onze doelstelling: het tweede kampioenschap op rij.”
RBC heeft naar een goede mix van jong en oud, creativiteit en doorzettingsvermogen gestreefd en ook gekeken of eventuele nieuwelingen qua karakter in de bestaande selectie zouden passen. Daarnaast is gezocht naar kwaliteiten die nog ontbraken. RBC denkt daar goed in geslaagd te zijn. Of aanvoerder Eric Lankers nog uit zal komen voor RBC is nog niet bekend. Lankers revalideert op dit moment van een zware knieblessure. “Ik werk hard aan mijn herstel en doe veel kracht- en looptraining. Ik streef ernaar nog voor de winterstop aan te sluiten bij de selectie.”