RBC zaterdagavond naar Tilburg

18-04-2024

ROOSENDAAL - RBC speelt zaterdagavond in Tilburg tegen SC 't Zand. De aftrap is om 19:00 uur.

Nu RBC de titel heeft binnengehaald en alle feestgedruis achter de rug is, wachten er voor RBC nog vier wedstrijden tot het einde van de competitie. De selectie wil daarin graag de ongeslagen status behouden. Dat moet dan gebeuren tegen SC 't Zand, Moerse Boys, TSC en WNC.

SC 't Zand staat keurig in de middenmoot op de zesde plaats, maar om stadgenoot Sarto - dat op een nacompetitieplek voor degradatie staat - van zich af te houden, moet SC 't Zand zijn voorsprong van vijf punten op hen zien te behouden. Daarnaast hebben ze een achterstand van zes punten op WNC, dat in de periodestand op de tweede plaats staat achter RBC. En dat is weer een plaats die recht geeft op nacompetitie voor promotie. Kortom SC 't Zand kan de punten zeer goed gebruiken.

De heenwedstrijd werd eind november door RBC met 4-0 gewonnen door goals van Rhomar Boudzra, Jens Wirix, Perry Bierkens en Randy Elst. Door de overwinning wist RBC, met nog een wedstrijd te gaan, zich al vroegtijdig te kronen tot winterkampioen.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder arbitrale leiding van scheidsrechter Rick Paszotta uit 's-Hertogenbosch en de assistent-scheidsrechters Stefan van Zundert uit Steenbergen en Djayankoemar Dhoen uit Rotterdam.