RBC versterkt zich met Gino Stolk van RVVH

27-03-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Gino Stolk, de topscorer van RVVH uit Ridderkerk.

Stolk werd op 10-jarige leeftijd gescout door het Rotterdamse Excelsior. Op Woudestein bracht hij het grootste deel van zijn jeugd door met een tussentijdse overstap van 1 seizoen naar Feyenoord. Na Excelsior vertrok hij naar RVVH in de Hoofdklasse. Hij speelde er drie seizoenen en promoveerde daarmee naar de toenmalige Topklasse (nu Derde Divisie). Daarna speelde hij twee jaar voor eersteklasser VV Brielle, maar keerde daarna weer terug op het oude nest bij RVVH, dat inmiddels was afgezakt naar de Eerste Klasse. Vorig seizoen wist hij de blauw-witten weer terug te brengen naar de Vierde Divisie. Maar na vijf seizoenen gaat de 28-jarige Stolk de ploeg uit Ridderkerk verlaten voor RBC.

Stolk woont inmiddels drie jaar in Roosendaal, dus is een overstap naar RBC geen onlogische keuze. De liefde deed hem in Roosendaal belanden: "Klopt. Mijn vriendin komt uit Zeeland en ik woonde in Rotterdam. Dus Roosendaal was een mooie tussenoplossing. Hoe het hier bevalt? Wel rustig in vergelijking met Rotterdam hoor hahaha." RBC kende Stolk al wat langer. "Ja, ik ken RBC natuurlijk uit het betaald voetbal. Daarnaast reed ik vanuit Rotterdam met de trein heel vaak langs het stadion als ik naar mijn vriendin in Middelburg ging." Het stadion kent Stolk inmiddels ook van binnen. "Ja, ik ben naar de wedstrijd van het Team van het Millennium geweest op uitnodiging van Björn Langeveld. Hij is een neef van mijn vriendin." De nieuwbakken Roosendaler kent inmiddels ook de ambities van het huidige RBC. "Ik heb uitgebreid met de trainer gesproken en ik weet wat de club wil. Daarnaast merk ik ook dat er in Roosendaal veel over RBC gesproken wordt. Ik heb echt zin in deze nieuwe uitdaging!" 

"Gino woont in Roosendaal, heeft een goede jeugdopleiding gehad en inmiddels ervaring op een goed niveau", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten. "Hij kan op meerdere posities op het middenveld en de voorhoede spelen en heeft scorend vermogen. Daarom is hij voor ons een interessante speler om RBC verder te helpen in de weg die we zijn ingeslagen."