Eerste kans op kampioenschap

19-03-2024

ROOSENDAAL - Komende zondag is de eerste mogelijkheid voor RBC om het kampioenschap van de Eerste Klasse E binnen te slepen. Dan speelt RBC in het Atik Stadion tegen EFC.

Maar het behalen van de titel hebben de oranjehemden niet geheel in eigen hand. Daarvoor is men afhankelijk van de resultaten van de concurrenten. WNC speelt zaterdag thuis tegen SC 't Zand en zij zouden moeten verliezen. En als dat gebeurt, moet ook Emplina nog punten laten liggen. Zij spelen zondag uit bij Sparta'25. Maar uiteraard zal RBC zelf ook moeten winnen. En dat laatste is het enige waar de mannen van trainer-coach Mark Klippel zelf invloed op kunnen uitoefenen.

EFC vinden we in de ranglijst terug op de vijfde plaats. De ploeg van trainer Roel Nabuurs won zondag met 5-1 van Sparta'25. De heenwedstrijd in Eersel werd door RBC in een zwaar duel met 0-2 gewonnen. Vooral in de eerste helft was het afzien met de enorme regenbuien. De jarige Tom de Bonte schoot al snel de 0-1 binnen na een goede aanval. Net na rust draaide Jens Wirix knap achterlangs weg bij zijn directe tegenstander en schoot de 0-2 in de verre hoek.

Trainer-coach Mark Klippel kan zondag weer een beroep doen op Jelte Pal. Hij heeft zijn schorsing van twee wedstrijden inmiddels uitgezeten.

RBC hoopt uiteraard op zoveel mogelijk toeschouwers in het Atik Stadion. De stadionpoorten gaan open om 13:00 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Thierry Schelsema uit Cuijk.

Wedstrijdsponsor is ADoptimizir, hét online marketing bureau. Zij staan direct paraat om jouw groeipotentieel te ontketenen! Met bewezen strategieën en hun team van experts tillen ze jouw zichtbaarheid en verkopen naar nieuwe hoogten. Of het nu gaat om SEA, social media of marketplaces, ADoptimizr heeft de skills in huis om resultaten te boeken. Ze begrijpen de digitale landschappen en weten hoe ze jouw doelgroep kunnen aanspreken en boeien. Samen smeden ze een online aanwezigheid die indruk maakt en conversies stimuleert. Klaar om te domineren? Sluit je aan bij ADoptimizr en laat jouw merk online stralen!