Harry Stoffelen overleden

14-03-2024

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag is Harry Stoffelen in het hospice op 81-jarige leeftijd overleden. En daarmee verliest RBC, en met name de onderhoudsgroep, een trouwe vrijwilliger, die vooral op maandagochtend en tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal zeer actief was. 

Harry is na zijn pensionering op 63-jarige leeftijd vrijwilliger geworden bij RBC. Hij ging vaak naar de traningen kijken van het toen nog betaald voetbal spelende RBC op Vierhoeven. Een goede vriend van Harry deed daar allerlei werk voor RBC en dat vond Harry erg interresant. Jan Pollemans, de voorzitter van toen, vroeg aan Harry of hij ook vrijwilliger bij RBC wilde worden en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Zo begon Harry zijn vrijwilligerscarièrre bij RBC. Harry heeft lange tijd de raambiljeten voor RBC rond gebracht in een gedeelte van Zeeland en geheel West-Brabant met een busje van RBC, waarmee hij dan een hele dag rondtoerde. Harry was een fanatieke RBC'er maar net zo fanatiek was hij voor zijn Schalke'04 waarvan hij met regelmaat de thuiswedstrijden bezocht in Gelsenkirchen en waarover hij vurig en uitgebreid kon vertellen. Nadat het failliete RBC een doorstart had gemaakt bij de amateurs is hij allerlei karweitjes gaan doen voor RBC, vooral in het stadion. In de tijd dat kleedlokalen, douches, toiletten, gangen en supporterscafé nog 100% door de vrijwilligers moesten worden gedaan, was Harry onder andere met Noud Bominaar erg druk. Ook verlichting repareren en lampen vervangen deed hij.

Op 27 februari zijn Gerrit Gaasbeek, Charles van Thiel en Jan Lanooij bij Harry op bezoek geweest in het Bravis Ziekenhuis. Hij was zeer aangedaan met het bezoek en vertelde uitgebreid over zijn ziekte en verwachtingen. Een week later is Harry een RBC-shirt aangeboden met alle handtekeningen van de selectiespelers. Hij was niet zonder tranen en ook de mannen van de onderhoudsploeg niet. 

Harry, bedankt voor alles wat je voor jouw RBC hebt gedaan en betekend en het fijne gezelschap dat je was. Alle sterkte en energie gewenst aan Elly en de familie namens heel RBC en in het bijzonder het onderhoudsteam. Gerrit, Charles, Jos, Charel, Pierre, Ferry, Pierre en Jan gaan je missen.

De uitvaart van Harry is op zaterdag 16 maart om 12:00 uur in de aula De Drie Zwanen van crematorium Zegestede. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn.

In verband met het overlijden van Harry zal dit weekend voorafgaand aan alle wedstrijden van RBC een minuut stilte in acht worden genomen. Daarnaast speelt het eerste elftal tegen Sarto met rouwbanden.