Van Hoof redt punt in blessuretijd

10-03-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft ternauwernood een blamage kunnen voorkomen. De Roosendalers keken namelijk tegen het eind van de tweede helft nog tegen een 1-2 achterstand aan tegen laagvlieger Erp. De ingevallen Vincent van Hoof wist met een sublieme kopbal in de verre hoek een punt veilig te stellen.

Bij RBC moesten enkele wijzigingen doorgevoerd worden. Door de rode kaarten van Marwin Reuvers en Jelte Pal konden beiden sowieso niet opgesteld worden. Logische vervangers waren Rhomar Boudzra en Jay-Jay Meierdres. Voor de rest stonden dezelfde spelers in het veld als afgelopen week.

RBC drong Erp terug op de eigen helft en kreeg enkele kansen via Moustafa Mohammad (bal uit de kruising getikt), Tom de Bonte (kopte over) en Perry Bierkens die met een kopbal de lat raakte. Erp was nog niet voor het doel van goalie Roy de Weert gekomen, maar de eerste keer dat dit wel gebeurde was het meteen raak. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal in een keer op de pantoffel genomen. De bal ging in de korte hoek binnen.

Vincent van Hoof loopt juichend weg nadat hij in blessuretijd RBC op gelijke hoogte heeft gekopt tegen Erp (Foto: Arthur Verbraak).

Na de 0-1 ging het tempo wat omhoog en trok Erp zich nog verder terug. De Bonte kreeg de grootste kans toen Meierdres hem met een lage voorzet bediende. De lange spits schoot goed in bij de eerste paal, maar de keeper van de bezoekers - die sowieso een goede wedstrijd keepte - kon met een been erger voorkomen. Vlak voor rust was Mohammad nog dichtbij, toen hij een vrije trap in de korte hoek probeerde binnen te schieten. De keeper en de paal konden nu redding brengen.

In de tweede helft ging het tempo nog wat verder omhoog. Dat leidde tot kansen via Mohammad. Een schot in de korte hoek en bij de volgende aanval kwam hij vrij voor de keeper, maar door de stuit kon hij de bal niet goed controleren en schoot over. Uiteindelijk was het clubtopscorer Jens Wirix die de stand gelijk trok. Hij probeerde De Bonte te bereiken, raakte een tegenstander, maar de rebound schoot hij wel onberispelijk binnen.

Vincent van Hoof werd natuurlijk uitverkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match nadat hij in de 99e minuut RBC toch nog aan een punt wist te helpen.

Daarna leek de 2-1 in de lucht te hangen, maar door een blessurebehandeling van Erp ging dat momentum weer weg. Een vrije trap van Mohammad was het enige noemenswaardige wapenfeit. Deze bal werd in de korte hoek gepakt. Vlak voor tijd pakte Erp ineens weer de voorsprong. Een vrije trap krulde in de verre hoek in een keer binnen. Daarna werd alles op alles gezet. Voor de 1-2 bracht trainer-coach Mark Klippel Anass el Gamali en Zé Lucas al in, die beide in de punt gingen staan. Het was uiteindelijk Van Hoof die met een bekeken snoekduik de 2-2 op het scorebord kreeg. Een nieuwe aanval voor de volle winst kon niet meer opgestart worden, omdat de leidende arbiter al snel na de aftrap van Erp een einde aan het duel maakte. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door het 2-2 gelijkspel blijft de voorsprong op WNC zestien punten. WNC en Emplina, de naaste achtervolgers, kwamen gisteren al in actie. Daar werd het 0-0.Volgende week reist RBC af naar Tilburg als het de degens kruis met Sarto.

RBC - Erp 2-2 (0-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said (Vincent van Hoof), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena (Sietse Sebregts); Rhomar Boudzra, Sander Wirix (Anass el Gamali), Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Zé Lucas), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 20' Bart van den Oever 0-1; 64' Jens Wirix 1-1; 80' Yoeri Vissers 1-2; 99' Vincent van Hoof 2-2

Scheidsrechter: K. Hoeveler