RBC heeft aan een helft genoeg tegen Sparta'25

25-02-2024

BEEK EN DONK - RBC heeft na de bekerwinst van afgelopen week tegen competitiegenoot TSC (6-1 overwinning) ook de draad in de competitie in positieve zin weer opgepakt. De Roosendalers wisten met 1-5 te winnen van Sparta'25. Na één helft stond het 0-4 en was de wedstrijd al gespeeld. Hierdoor is het gat met nummer twee WNC weer vergroot naar zestien punten.

Bij RBC was één wijziging aangebracht. Jay-Jay Meierdres bleef aan de kant en Jelte Pal mocht vanaf het begin starten. Waar de afgelopen weken de eerste helft van de oranje-witten een beetje bleu was, kon je daar in Beek en Donk niet veel van merken. Het gaspedaal werd vanaf de eerste minuut flink ingedrukt. In een van de eerste minuten maakte Jens Wirix een mooie actie op de achterlijn. Door de benen van zijn directe tegenstander speelde hij zich knap vrij en probeerde de inlopende Tom de Bonte te bereiken, maar die was een stap te laat. Even later schoot Jens Wirix in kansrijke positie, maar zijn inzet werd uit het doel gebokst. Uiteindelijk was het Perry Bierkens die wel de openingstreffer kon noteren. Jordi Ewanena draaide de bal in en Bierkens wist met een volley in de verre hoek de openingsgoal te maken. Jelte Pal reeg daarna enkele kansen aaneen. Hij raakte de paal, zag een schot voorlangs gaan en een volley werd gestopt door de keeper. Daarna wist hij wel op het scorebord te komen door een bal van De Bonte tegen de touwen te werken.

Voor de rust werd er nog twee maal gescoord. Tussendoor kreeg Sparta'25 nog een kans op de aansluitingstreffer, maar uit een kansrijke positie werd voorlangs gekopt. Anass el Gamali bracht daarna de stand naar 0-3. Sander Wirix gaf voor en ditmaal was El Gamali die met een volley raak schoot. In de slotfase van de eerste helft schoot Moustafa Mohammad in de korte hoek de 0-4 binnen.

Captain Perry Bierkens schiet RBC in de zevende minuut naar een 0-1 voorsprong (Foto: Arthur Verbraak)

In de tweede helft was het spelbeeld wat minder. RBC wist nog wel enkele kansen te creëren. Zo werd Jens Wirix vrij voor de keeper gezet door Mohammad maar zijn inzet werd gekeerd en De Bonte - die eveneens werd vrijgezet door Mohammad - zag zijn inzet voorlangs gaan. Het was uiteindelijk Mohammad zelf die de stand naar 0-5 bracht. Via een vrije trap kopte een speler van Sparta'25 nog de 1-5 binnen, maar de overwinning van RBC kwam nimmer in gevaar. Positief was nog wel dat Assim Said zijn rentree maakte na enkele weken blessureleed. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Volgende week speelt RBC opnieuw een uitwedstrijd. Dan is Almkerk, de enige club die punten wist af te snoepen van de ploeg van trainer Mark Klippel, de tegenstander.

Sparta'25 - RBC 1-5 (0-4)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Perry Bierkens (Vincent van Hoof), Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena (Assim Said); Marwin Reuvers (Rhomar Boudzra), Anass el Gamali, Jens Wirix; Jelte Pal (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Jay-Jay Meierdres), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 7' Perry Bierkens 0-1; 27' Jelte Pal 0-2; 36' Anass el Gamali 0-3; 38' Moustafa Mohammad 0-4; 57' Moustafa Mohammad 0-5; 64' Philippe Cleutjens 1-5

Scheidsrechter: W.W. Gijsbers