RBC weet weer wat verliezen is

30-01-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft de eerste nederlaag van het seizoen 2023-2024 geleden. In een oefenduel met Terneuzense Boys - een laagvlieger uit de Eerste Klasse D - werd er met 3-6 verloren. RBC stond bij de rust nog met 3-2 voor.

Zoals eerder door hoofdtrainer Mark Klippel aangegeven, zouden veel spelers in actie komen die de laatste tijd in de officiële wedstrijden wat minder aan spelen toekwamen. Dat zorgde in de eerste helft niet voor al teveel problemen. RBC deed het vooral in wandeltempo, maar had - buiten twee goals van de ploeg uit Zeeuws Vlaanderen - weinig te duchten. Emile Linkers schoot een toegekende strafschop binnen, niet veel later gevolgd door Marwin Reuvers die een vrije trap erin krulde. Vlak voor rust werd het nog 3-2 toen Linkers een goede aanval afrondde.

In de tweede helft wisselde Klippel veelvuldig, maar in eerste instantie leidde dat niet tot grote problemen. In feite had RBC juist kansen om de score verder uit te breiden. De bezoekers probeerden vooral via counters gevaarlijk te worden. Doelman Matthias Deleij had in die fase niet veel te doen. Dat veranderde ineens toen Terneuzense Boys zowaar weer op voorsprong kwam. Andermaal was een hoekschop de boosdoener, iets wat de laatste twee weken in de competitie ook al telkens tot een tegengoal leidde. Ditmaal werd de hoekschop wel weggewerkt, maar de bal werd opgevangen net buiten de zestien, werd opnieuw ingebracht en van dichtbij werd Deleij verschalkt.

Door het wisselen in de achterhoede was de samenhang helemaal weg. De Zeeuwen kwamen al snel op 3-4 en de 3-5 was helemaal frappant. Een genomen hoekschop van RBC ging meteen fout, uit de counter stonden twee spelers alleen voor Deleij. Die laatste kon andermaal vissen en vlak voor tijd nogmaals toen het ook nog 3-6 werd. Blije gezichten waren er allerminst in het supporterscafé bij de spelers. Zondag speelt RBC weer voor de competitie, als het opnieuw een laagvlieger treft. Dan uiteraard in de eigen Eerste Klasse E: VOAB. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

RBC - Terneuzense Boys 3-6 (3-2)

Basisopstelling RBC: Matthias Deleij, Sander Wirix, Sietse Sebregts, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Nezar Berdai, Jelte Pal, Marwin Reuvers, Tom de Bonte, Emile Linkers, Anwar Tarfit

Scoreverloop: teg. 0-1; Emile Linkers 1-1; Marwin Reuvers 2-1; teg. 2-2; Emile Linkers 3-2; teg. 3-3; teg. 3-4; teg. 3-5; teg. 3-6

Scheidsrechter: S. van Zundert