RBC pakt periodetitel bij Moerse Boys

03-12-2023

ZUNDERT - RBC heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 weten te winnen en pakte daarmee de eerste periodetitel. De Roosendalers waren met 0-2 te sterk op bezoek bij Moerse Boys. Beide doelpunten vielen na rust.

RBC begon noodgedwongen gewijzigd, omdat Glaucio Ventura Tiago niet kon spelen. Anass el Gamali nam de vacante positie over naast Perry Bierkens. Voor de rest waren het dezelfde namen. De bank was wel gevuld met spelers die allemaal terugkwamen van blessures, waaronder oud-speler van Moerse Boys: Sietse Sebregts.

De eerste helft was niet goed van RBC-kant. Het veld en de weersomstandigheden waren lastig, maar daarnaast had het ook moeite met de tegenstander die veel strijd in de wedstrijd bracht. De eerste kans was wel voor RBC toen Anwar Tarfit een afvallende bal met een volley tegen de lat schoot. Daarna gebeurde er vrij weinig. De thuisploeg was eenmaal gevaarlijk toen Tarfit de bal verkeerd meegaf, Roy de Weert kon de inzet daarna keren maar moest wel een rebound toestaan. El Gamali voorkwam dat er een schot uitkwam, waardoor de kans vakkundig verholpen werd. Vlak voor rust was Moustafa Mohammad nog dichtbij, toen Marwin Reuvers hem dwars door het centrum bereikte. Zijn inzet in de korte hoek werd over de achterlijn gebokst.

De tweede helft was een stuk beter van RBC en dat resulteerde al snel in de 0-1. Na enkele scrimmages kon Tarfit uithalen en in de korte hoek tekende hij voor de 0-1. Daarna was het snel 0-2 toen Tom de Bonte Jens Wirix van dichtbij kon bedienen, 0-2. Het spelbeeld zakte na de 0-2, de sneeuw die hier en daar hevig viel hielp daarin ook niet. Eenmaal kreeg de thuisploeg nog de kans op  een aansluitingstreffer, maar De Weert stopte een een-op-een in de slotfase. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning blijft RBC koploper in de Eerste Klasse E en door de winst van WNC afgelopen zaterdagmiddag tegen Almerk (1-3) zijn zij de nieuwe nummer twee met 11 punten achterstand. WNC kan deze achterstand volgende week verkleinen tot acht punten als RBC een vrij weekend heeft.

Moerse Boys - RBC 0-2 (0-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Jordi Ewanena (Sietse Sebregts); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Assim Said), Jens Wirix; Anwar Tarfit (Jay-Jay Meierdres), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Randy Elst)

Scoreverloop: 49' Anwar Tarfit 0-1; 56' Jens Wirix 0-2

Scheidsrechter: A.L. van de Ketterij