RBC overklast Sparta'25 en pakt koppositie

01-10-2023
In de twintigste minuut schiet Jens Wirix zijn tweede goal achter de Sparta'25-keeper. In de tweede helft zou de middenvelder nogmaals scoren (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft het publiek in het Atik Stadion getrakteerd op een fantastische middag. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel won met 6-0 van Sparta'25, dat na vorige week lijstaanvoerder was van de competitie in de Eerste Klasse E vanwege het beste doelsaldo. Door de overwinning en de gunstige resultaten elders staat RBC aan kop, gevolgd door TSC uit Oosterhout dat net zoveel punten heeft maar een minder doelsaldo.

Bij RBC begon Matthias Deleij in het doel. Achterin waren het dezelfde namen als vorige week. Op het middenveld was er één wijziging. Sander Wirix werd vervangen door Marwin Reuvers. Voorin stond Tom de Bonte, geassisteerd op de flanken door Moustafa Mohammad en Jay-Jay Meierdres.

Voordat de wedstrijd kon beginnen werden de netten nog goed gecontroleerd. Na enkele minuten werd het sein gegeven om te kunnen gaan voetballen. Binnen vijf minuten had de thuisploeg de eerste goal te pakken. Jordi Ewanena wist met een hoge pass over de verdediging Jens Wirix te bereiken die de stuit gebruikte om de bal over de keeper heen te lobben, 1-0. Via de bekende ingooi van Assim Said (vorig jaar seizoen drie maal trefzeker via een ingooi van RBC's rechtsback) werd Perry Bierkens bereikt, die doorkopte richting Jens Wirix die zijn tweede maakte. Daarvoor was RBC al dichtbij de 2-0 toen een schot van Meierdres uiteen spatte op de paal.

Voor rust werd de score nog verdubbeld. Eerst was het na een mooie aanval Jens Wirix die de inlopende Reuvers bediende die raak schoot in de verre hoek. Daarna was het de beurt aan Reuvers zelf die Meierdres wist te bereiken op de rechterflank, waarna die laatste met een lage voorzet Jens Wirix probeerde te bereiken. Dat lukte niet. Een tegenstander gleed vervolgens de bal in de verre hoek, 4-0.

Sparta'25 kon daar weinig tegenover zetten. Alleen in de beginfase was een kopbal uit een corner die over ging het enige noemenswaardige wapenfeit. Voor de rest had doelman Deleij niets te doen in de wedstrijd, buiten enkele hoge ballen vangen. De score werd in de tweede helft nog uitgebouwd richting 6-0. Uit een corner wist Mohammad een rebound vanuit de tweede lijn in de korte hoek te deponeren. Daarna gooide Meierdres nog even de trucendoos open door enkele tegenstanders uit te spelen op de linkerflank. Hij bewaarde daarna het overzicht en stelde Jens Wirix in staat om er 6-0 van te maken. Tussen de twee goals door waren er nog legio kansen om de score naar een nog hogere uitslag te brengen. Van Hoof (schot gekeerd met de benen van de keeper), Tarfit (schot gekeerd door de keeper), Mohammad (schot van dichtbij gestopt door de doelman) en de ingevallen Emile Linkers waren dichtbij. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Volgende week ontmoet RBC Almkerk. Dit is ook een thuisduel en de wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond om 18:30 uur in het Atik Stadion.

RBC - Sparta'25 6-0 (4-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Vincent van Hoof), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Anass el Gamali), Rhomar Boudzra (Sander Wirix), Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres, Tom de Bonte (Anwar Tarfit), Moustafa Mohammad (Emile Linkers)

Scoreverloop: 4' Jens Wirix 1-0; 20' Jens Wirix 2-0; 39' Marwin Reuvers 3-0; 44' e.d. Sparta'25 4-0; 73' Moustafa Mohammad 5-0; 78' Jens Wirix 6-0

Scheidsrechter: C. van der Heyden