RBC pakt eerste driepunter in Eerste Klasse

24-09-2023

GOIRLE - RBC heeft de eerste wedstrijd in de Eerste Klasse winnend afgesloten. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel kwam na een klein kwartier op voorsprong door een rake boogbal van Rhomar Boudzra en dat bleek uiteindelijk de winnende te zijn. Zo wisten de oranje-witten in ieder geval revanche te nemen voor het duel twee jaar geleden toen VOAB er met de titel vandoor ging door met 4-1 te winnen. De score had vandaag een stuk hoger kunnen uitvallen. Enkele honderd procent kansen werden gemist, evenals een strafschop.

Bij RBC begon Matthias Deleij onder de lat. De verdediging was precies hetzelfde zoals de afgelopen weken. Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago en Jordi Ewanena vormenden de laatste lijn. Op het middenveld begon Boudzra, samen met Sander Wirix en Jens Wirix. In de punt startte Tom de Bonte, geflankeerd door Jay-Jay Meierdres en Moustafa Mohammad. Emile Linkers had zich voor het duel ziek gemeld en was niet aanwezig.

In de eerste helft was het vooral zoeken voor RBC. Het merendeel van het duel speelde zich af op het middenveld en dan vooral op de helft van de thuisploeg. De eerste echte kans was overigens meteen raak. Boudzra wist met een boogbal de 0-1 veilig te stellen. Daarna was alleen Tom de Bonte écht dichtbij. Zijn schot had moeten zitten. Vanuit een vrije schietkans in de zestien kon RBC's aanvalsleider de hoek uitkiezen. Hij koos voor de korte, waar de keeper met een hand voorkwam dat de score verdubbeld werd. VOAB kreeg het gehele duel slechts één kans. Halverwege de eerste helft schoot een aanvaller van de thuisploeg vanuit de tweede lijn in de handen van doelman Deleij.

Rhomar Boudzra (7) is het middelpunt van de feestvreugde nadat hij RBC op een 0-1 voorsprong heeft gezet (Foto: Arthur Verbraak)

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. RBC vond gemakkelijker de vrije man en kreeg al snel een strafschop toen Said werd neergelegd. Mohammad zag zijn genomen pingel echter uit de rechterhoek getikt worden. De rebound kon hij eveneens niet binnen werken. De ploeg van Klippel reeg daarna de kansen aaneen. Jens Wirix kopte over in vrijstaande positie en niet veel later kreeg hij een afgemeten, lage voorzet van Ewanena die hij alleen maar binnen hoefde te lopen. De aanvallende middenvelder vergat dat echter, waarna een hoekschop volgde die niets opleverde. VOAB was ondertussen gestopt met voetballen. Zij kwamen nauwelijks de middenlijn over. RBC wist na de kansenregen veelvuldig de laatste pass niet goed te geven, waardoor grote kansen vroegtijdig al een stille dood stierven. In de absolute slotfase kreeg VOAB nog een corner, waar een toevalstreffer uit kon vallen. Maar die viel niet, waardoor de eerste driepunter een feit is. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Volgende week speelt RBC een thuisduel. Om 14:00 uur ontvangt het dan Sparta'25 uit Beek en Donk. Zij wonnen gisteravond met 3-1 van Almkerk en hoofdtrainer Klippel liet na afloop al weten flinke weerstand te verwachten komende zondag.

VOAB - RBC 0-1 (0-1)

Opstelling RBC: Matthia Deleij, Assim Said (Anwar Tarfit), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra (Marwin Reuvers), Sander Wirix, Jens Wirix (Randy Elst); Jay-Jay Meierdres (Vincent van Hoof), Tom de Bonte, Moustafa Mohammad (Zé Lucas)

Scoreverloop: Rhomar Boudzra 0-1

Scheidsrechter: C.P. Felix