RBC haalt dubbele cijfers en promoveert

07-04-2013

(Bron: RBCfans.nl)

Promotie naar de vierde klasse is een feit! RBC had aan een puntje genoeg, maar gaf deze nieuwe mijlpaal extra glans door Rimboe met liefst 10-1 te verslaan. Dat betekende meteen de grootste uitslag van het seizoen.

Het mooie weer en het feit dat RBC officieel zou kunnen promoveren had heel wat toeschouwers naar sportpark Rimboe gelokt. Zij zagen dat de ‘thuisploeg’ aantrad met drie verdedigers. Door de afwezigheid van de geschorste David van Kiel en de geblesseerde Jesse Verbraak moest er gepuzzeld worden achterin. Nicky Maas verhuisde naar de linkerkant en Arman Grigorian startte rechts achterin. Op het middenveld was een basisplaats weggelegd voor Ruben Busé.

RBC begon sterk en creëerde uit de eerste aanval direct een goede kans via Anouar el Khassim. Kort daarna legde de zeer nadrukkelijk aanwezige scheidsrechter de bal op de stip. Dennis Voermans benutte het buitenkansje beheerst, maar nadat RBC de treffer had gevierd kreeg Rimboe tot ieders verbazing een vrije trap toegekend. Het doelpunt werd afgekeurd, vermoedelijk vanwege te vroeg inlopen.

Na een kwartiertje voetbal kwam RBC alsnog op 1-0. Een verdediger van Rimboe tastte mis, waardoor El Khassim alleen op de doelman kon afgaan en de aanvaller rondde fraai af. El Khassim werd nog tweemaal gevaarlijk en ook Redouane el Allaoui en Mark van der Wegen namen de keeper van Rimboe onder vuur. Het was echter El Khassim die op aangeven van Ivo Vergouwen met zijn tweede van de middag de score verdubbelde. Bij het derde doelpunt waren de rollen omgedraaid: uit een vrije trap van El Khassim plaatste RBC’s aanvoerder de bal met het hoofd buiten het bereik van de keeper.

Ook in de tweede helft bleven de kansen zich opstapelen. Vergouwen en Van der Wegen schoten echter in kansrijke positie net naast en El Khassim was soms wat al te nadrukkelijk op zoek naar een hattrick, waardoor hij zijn medespelers over het hoofd zag. Desondanks liep de score nog flink op. De 4-0 kwam op naam van El Allaoui, die een hoekschop in één keer in het doel krulde. Vanaf de stip kreeg Voermans nogmaals een kans, maar zijn penalty werd nu uit het doel gebokst door de keeper. Uit de daaropvolgende corner kon Wiebe de Kok echter alsnog het vijfde doelpunt binnen tikken.

Daarna ging het erg hard. Nadat El Khassim opnieuw was neergelegd in het strafschopgebied werd de derde penalty van de dag in een goal omgezet door Van der Wegen. Met een schitterende uithaal in de kruising maakte El Khassim vervolgens alsnog zijn derde goal. Het was voor het eerst in een competitiewedstrijd dat RBC zeven keer doel trof. Eerder wisten de oranje-witten dat alleen te bewerkstelligen in het bekerduel tegen de zaterdagploeg van Rimboe (0-7).

Uit een spaarzame uitbraak wist Rimboe nu echter wat terug te doen. Op fraaie wijze werd RBC-keeper Arthur van den Broek geklopt. Daarna was het ‘gewoon’ weer de beurt aan RBC. Verdediger Voermans kwam opzetten en zette zichzelf met een droog schot in de benedenhoek alsnog op het scoreformulier. El Khassim, die na het voltooien van zijn hattrick weer meer oog had voor ploeggenoten, stelde even later D1-trainer Busé in staat om de 9-1 binnen te schieten. De tiende kwam op naam van Van der Wegen, die een mooie aanval koeltjes afrondde.

Achtervolger OMC ging vanmiddag met liefst 4-1 ten onder in Breda tegen WDS’19. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft RBC daarom aan één puntje genoeg om het kampioenschap te mogen vieren.

RBC-Rimboe 10-1 (3-0)
1-0 El Khassim
2-0 El Khassim
3-0 Vergouwen
4-0 El Allaoui
5-0 De Kok
6-0 Van der Wegen (strafschop)
7-0 El Khassim
7-1 Kamal Bouallouch
8-1 Voermans
9-1 Busé
10-1 Van der Wegen

Opstelling RBC
Arthur van den Broek; Arman Grigorian (Zakaria ben Slimane), Dennis Voermans, Nicky Maas; Ruben Busé, Mark van der Wegen, Edgar Wong, Ivo Vergouwen; Anouar el Khassim, Wiebe de Kok (Erwin van der Woerdt) en Redouane el Allaoui (Joël van Meer).