RBC maakt geen fout op bezoek bij DIOZ

30-03-2013

(Bron: rbcfans.nl)
RBC heeft zaterdagmiddag drie belangrijke punten gepakt. Op bezoek bij DIOZ, dat ook nog in de race is om een plaats die directe promotie oplevert, werd met 1-2 gezegevierd. Bij rust was de eindstand al bereikt.

Aan de kant van RBC keerden de van blessures herstelde Jesse Verbraak en Edgar Wong terug in de startopstelling. De bezoekers waren meteen gewaarschuwd, toen DIOZ een aanval besloot met een bal in het zijnet. RBC pakte het daarna goed op en maakte het spel op sportpark De Linden. Het leverde enkele kansjes op voor onder meer Zakaria ben Slimane en Arman Grigorian, maar zij misten scherpte in de afronding. Aanvoerder Ivo Vergouwen was het dichtst bij de openingstreffer. Nadat de keeper van DIOZ een vrije trap had gekeerd knalde Vergouwen de bal in de rebound rakelings over het doel.

Na ongeveer een halfuur kwam de zeer sterk spelende Dennis Voermans mee op en hij wist de aanval met een prachtige stift af te ronden: 0-1. De centrale verdediger straalde rust uit, doorzag het spel goed en wist zo veel ballen te onderscheppen en nu was hij dus ook in aanvallend opzicht van grote waarde.

Lang kon RBC echter niet genieten van de voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterflank kon een speler van DIOZ in alle vrijheid inkoppen, daarmee doelman Arthur van den Broek kansloos latend. RBC maakte allerminst een aangeslagen indruk en ging onverstoorbaar door. Zoals we dit seizoen al vaker hebben gezien werd de balvaardige Vergouwen regelmatig op schoppen getrakteerd zodra hij met de bal aan de wandel ging. Het leverde RBC vandaag een strafschop op. Op een positie waar de middenvelder eigenlijk niet gevaarlijk kon worden – met zijn rug richting het doel – werd Vergouwen neergelegd en de scheidsrechter wees naar de stip. Voermans klaarde de klus uiterst koel en schoot de bal in de rechterbenedenhoek. Zo kon RBC toch nog met een voorsprong de rust in.

In het tweede bedrijf verving vleugelaanvaller Nick Smit middenvelder Wong. DIOZ ging op zoek naar de gelijkmaker, maar wist weinig vloeiende aanvallen op de mat te leggen. Anderzijds kwam ook RBC niet meer verder dan de bal blind naar voren trappen. De tweede helft werd zo al snel van een bedenkelijk niveau.

Met de kleine marge was het voor RBC wel zaak om bij de les te blijven. Dat bleek eens te meer toen de lat boven keeper Van den Broek de gelijkmaker van DIOZ voorkwam. Naarmate het eindsignaal naderde ging de thuisploeg meer risico’s nemen en ontstond er wat meer ruimte voor RBC. De bezoekers probeerden daarvan gebruik te maken met de snelheid van de ingevallen Anouar el Khassim, maar RBC speelde een overtalsituatie niet goed uit. Even later krulde El Khassim de bal net over het doel. Aan de overkant kwam RBC niet meer in de problemen, waardoor ook de vijfde wedstrijd na de winterstop drie punten opleverde.