Matig RBC pakt drie punten in Moerdijk

17-03-2013

(Bron: RBCfans.nl)
RBC heeft weer drie punten aan het totaal toegevoegd. De oranje-witten hadden geen gemakkelijke middag in Moerdijk. Het had moeite met de tegenstander en in fases ook vooral met zichzelf. Uiteindelijk werd een 1-3 overwinning over de streep getrokken.

RBC begon aardig aan het duel. De thuisploeg werd vastgezet en RBC speelde de bal rond. Het leverde veel corners op. Die waren wel gevaarlijk, maar de bal viel steeds niet goed. Dennis Voermans kopte voorlangs. Grigorian zag zijn inzet ook voorlangs gaan en even later zag hij zijn geplaatste schot net langs de kruising suizen.

RBC kon de gehele eerste helft maar niet door de verdedigingsmuur heen breken. Uitbraken van TPO werden in het eerste half uur gelijk de kop in gedrukt, maar het laatste kwartier kwamen er toch enkele scheuren in de verdediging van RBC. Het leverde zelfs een doelpunt op toen een speler van TPO zich aan de aandacht van het centrale duo van RBC onttrok en vrij voor doelman Arthur van den Broek kwam. Hij stopte de eerste inzet, maar zag daarna de rebound wel in het net rollen. De assistent-scheidsrechter had zijn vlag echter opgestoken en het doelpunt ging uiteindelijk niet door. De oranje-witten kwamen vlak voor tijd nog wel op voorsprong. Uit een corner wist David van Kiel met borst en hand de bal voor Ivo Vergouwen te krijgen, die de bal simpel binnen tikte.

RBC leek de 0-1 voorsprong ook over de streep te trekken richting de rust, maar TPO was met een uitbraak nu wel succesvol. In de blessuretijd van de eerste helft werd het 1-1.

Na de rust poogde RBC snel de voorsprong weer in handen te krijgen, maar slecht uitgevoerde aanvallen en een goede doelman in het doel bij TPO zorgden ervoor dat het lang spannend bleef. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam RBC op voorsprong door een doelpunt van Arman Grigorian. Voermans kwam het vijandelijke strafschopgebied in, gaf de bal aan Grigorian die met een geplaatst schot de bal in de rechterhoek zag verdwijnen. Het juichen was echter maar van korte duur, aangezien de leidende arbiter hands van Voermans had geconstateerd en het doelpunt afkeurde.

Niet veel later kwam RBC dan toch op voorsprong. Vergouwen kapte twee spelers op de zestien uit en met een puntertje wist hij de bal in de hoek te plaatsen, 1-2. Na de 1-2 werd niet veel later een doelpunt van TPO afgekeurd. Uit een vrije trap voor de thuisploeg zou Nicky Maas naar beneden zijn getrokken.

Daarna probeerde RBC de wedstrijd te beslissen. Grigorian was er dichtbij met een geplaatst schot, ook Voermans zag zijn inzet stranden in het zijnet. Redouane el Allaoui was met een prachtig schot het dichtstbij, maar de keeper wist met een goede redding de bal uit de kruising te tikken. Even later zag El Allaoui zijn stift net over het doel heen gaan. In de blessuretijd was het wel raak voor de nummer elf van RBC. Hij werd op rechts weggestuurd en wist met een schijnbeweging de keeper op het verkeerde been te zetten en schoot koel de 1-3 binnen.

TPO - RBC 1-3 (1-1)