RBC D1 toont veerkracht en wint na slechte eerste helft

16-03-2013

Vandaag de thuiswedstrijd tegen nummer 9 Madese Boys D1 waar in de uitwedstrijd met 0-1 werd gewonnen. Dat was de laatste wedstrijd voor de winterstop.

De eerste helft kunnen we heel kort over zijn. RBC leek inspiratieloos, er werd niet hard gewerkt en alle dingen die de pupillen probeerden, lukte niet. Er was één kans voor RBC te tellen en dat was wel gelijk een hele grote. In balbezit lukte er niet zoveel maar bij balbezit tegenstander viel het allemaal nog wel mee. Madese Boys creëerde ook niks. Wel was er een vrije trap in de derde minuut die heel gelukkig viel en binnen werd geschoten.

In de tweede helft ging RBC heel anders van start. D1 werd dominanter en Madese Boys werd op eigen helft gedrukt. Darif Chikou die in de eerste helft wissel stond maakte 2 schitterende doelpunten. Echte 'spits' doelpunten. Madese Boys creëerde nog steeds vrij weinig maar toch viel plotseling de 2-2 na een individuele fout achterin. RBC liet de kop niet hangen en scoorde een minuut later de 3-2. Rick Santbergen, die ook bij dit doelpunt de assist kreeg (drie assists!), nam de corner en Daan Claassens kopte de bal binnen.

Na een slechte eerste helft waar niet veel lukte pakte RBC toch nog verdiend de overwinning. Eerlijk is eerlijk, het was met vlagen niet best van RBC maar Madese Boys creëerde nog minder dan RBC.

Trainer/coach Ruben Busé: "De eerste helft kunnen we in het rijtje Halsteren uit zetten. Daar speelde we een hele wedstrijd zoals nu de eerste helft. Gelukkig kunnen we dat in de tweede helft ombuigen en verdiend de winst pakken. Ondanks twee tegendoelpunten en een slechte eerste helft zijn we eigenlijk totaal niet in de problemen geweest. Dat is dan weer een positief puntje. Je ziet ook in de tweede helft hoe belangrijk Darif Chikou voor ons is. Naast zijn twee doelpunten laat hij ook de rest beter voetballen. Hij is altijd aanspeelbaar en hij toont rust. Deze winst is ondanks dat feit wel weer een teamprestatie want mindere wedstrijden moet je op een andere manier winnen dan met goed voetbal en dat hebben we vandaag gedaan. Hard trainen komende week en dan volgende week Halsteren D1 thuis."